Η Ανάληψη θέλει έναν όμιλο στην Α1 ΕΣΚΑΘ

Η Ανάληψη εξέδωσε ανακοίνωση δίνοντας συγχαρητήρια στις ομάδες που ανέβηκαν στην Γ Εθνική αλλά και παρέθεσε πρόταση διεξαγωγής ενός ομίλου στην διοργανώτρια αρχή έτσι ώστε να δυναμωθεί και το Θεσσαλικό μπάσκετ. Αναλυτικά το περιεχόμενο της ανακοίνωσης:

«Το Δ.Σ. της ομάδας μας μετά από πολύωρη συνεδρίαση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Θεσσαλικό μπάσκετ προχώρησε στις παρακάτω αποφάσεις αλλά και προτάσεις προς το ΔΣ της ΕΣΚΑΘ.
1)Συγχαίρουμε όλες τις ομάδες της ΕΣΚΑΘ για την άνοδο τους στις εθνικές κατηγορίες της Β και Γ εθνικής. Είναι πολύ σημαντικό για τις ομάδες του τόπου μας να συμμετέχουν σε ανταγωνιστικά πρωταθλήματα εθνικού επιπέδου
2)Η σκέψη μας και ο προβληματισμός μας αφορά το πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ. Τα τελευταία 2 χρόνια ο αθλητισμός βρίσκεται σε μία δύσκολη περίοδο λόγω των συνεχών διακοπών που έχουν υποστεί και τα πρωταθλήματα καλαθοσφαίρισης…Παράλληλα η ΕΣΚΑΘ μέσω των προκηρύξεων των πρωταθλημάτων δείχνει την κατεύθυνση για την δημιουργία ενός ομίλου Α1 που θα αφορά όλη την Θεσσαλία. Αυτό είναι σίγουρο οτι θα δημιουργήσει ένα πολύ ανταγωνιστικό και θελκτικό για το κοινό πρωτάθλημα. Η πραγματικότητα δείχνει ότι μετά τις όποιες ανακατατάξεις στα εθνικά πρωταθλήματα στους 2 ομίλους της ΕΣΚΑΘ μένουν 16 ομάδες χωρισμένες σε 2 ομίλους των 8 ομάδων.
Η πρότασή μας είναι απλή και ξεκάθαρη. Να γίνει συνένωση των 2 ομίλων σε έναν με την συμμετοχή 16 ομάδων άμεσα.
Θεωρούμε ως σύλλογος οτι θα δυναμωθεί το Θεσσαλικό μπάσκετ ,θα γίνει πολύ πιο ανταγωνιστικό σαν πρωτάθλημα και οι παίχτες μας (ιδιαίτερα οι πιο νεαροί που είναι το μέλλον των ομάδων μας)θα έχουν την δυνατότητα να εξελιχθούν σε περισσότερους από 14 αγώνες που τους προσφέρουν οι δύο ξεχωριστοί όμιλοι.
Καλούμε λοιπόν τα σωματεία της ΕΣΚΑΘ να στηρίξουν την πρότασή μας και το ΔΣ της Ένωσης να κινηθεί στην γραμμή αυτή για το καλό και το μέλλον του Θεσσαλικού μπάσκετ, για την δημιουργία ενός ομίλου του μπάσκετ όλης της Θεσσαλίας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.