Πρόταση Ν. Τσεκούρα στη συνάντηση με Βασιλειάδη για άνοδο τεσσάρων ομάδων στη Super League 2

Στη συνάντηση των ομάδων της νέας Football League, οι οποίες είχαν ως επικεφαλής τον Λεωνίδα Λεουτσάκο, με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Γιώργο Βασιλειάδη, το πρωί της Τετάρτης, ξεχώρισε η σκέψη-πρόταση του Νίκου Τσεκούρα, ο οποίος έδωσε το παρών, εκπροσωπώντας τους ερυθρόλευκους.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου ζήτησε να ανέβουν την επόμενη σεζόν τέσσερις αντί για δύο ομάδες από τη Football League στη Super League 2, κάτι που θα αυξήσει τις πιθανότητες και της ομάδας του για μία δεύτερη συνεχόμενη άνοδο. Ο κ. Τσεκούρας θεωρεί ότι, εφόσον φέτος, παρότι αρχικά άνοιξε ένα παράθυρο, τελικά δε θα αλλάξει ο αριθμός των ομάδων στη νεοσύστατη κατηγορία, είναι ευκαιρία να γίνει αυτό το 2020-21.

Η αναφορά του Νίκου Τσεκούρα συνάντησε τη θετική αποδοχή όλων των εκπροσώπων των συλλόγων και μάλιστα τονίστηκε ότι είναι θέμα της Λίγκας να το βάλει στην προκήρυξη.

Επίσης στη συζήτηση με τον υφυπουργό ακούστηκε ότι θα γίνει προσπάθεια πρώτον να γίνει αύξηση του ποσού που θα πάρει η κάθε ομάδα, αφού άπαντες τόνισαν ότι αισθάνονται ριγμένοι με βάση τα εγγυημένα χρήματα που θα πάρουν οι σύλλογοι της Super League 2, και δεύτερον να καλυφθεί μέρος εξόδων της διαιτησίας, αλλά και των μετακινήσεων.

Ο κ. Βασιλειάδης, από την πλευρά του, έδειξε να αφουγκράζεται τις ανησυχίες των ομάδων της Football League και κατανόησε πλήρως το αίσθημα αδικίας που εκφράζουν, ωστόσο τόνισε πως η αναδιάρθρωση ήταν επιβεβλημένη για το καλό του ποδοσφαίρου. Ακόμη, έγινε ενημέρωση ότι σκοπός είναι να γίνει πρωτάθλημα μόνο Κ17 (εδώ η UEFA εγγυάται τα έξοδα).

Να επισημανθεί ότι ο Νίκος Τσεκούρας στη συνάντηση της Τετάρτης διαπίστωσε μία ομοψυχία και ενότητα των ομάδων, που θα παίξουν στη νέα Football League.

Από κει και πέρα με βάση ότι στο συμβούλιο της ΕΠΟ (22/5) δε θίχτηκε καθόλου το θέμα αύξησης των ομάδων της Super League, αυτό σημαίνει ότι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου απομακρύνεται οριστικά το ενδεχόμενο να γίνουν μπαράζ τω ν πρωταθλητριών ομάδων της Γ’ Εθνικής και ότι ο αριθμός των 12 ομάδων στη Σούπερ Λιγκ δε θ’ αλλάξει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.