Πρωτάθλημα Σκάκι Θεσσαλίας: Τρίτη θέση για τη ΣΕ Βόλου

Σε τρεις γύρους ολοκληρώθηκε το περιφερειακό ομαδικό πρωτάθλημα Θεσσαλίας με τη συμμετοχή της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου και τριών άλλων σκακιστικών ομάδων, όπως του Σ.Σ. Λάρισας, της ΣΚΑ.ΚΙ Τρικάλων και της ΑΣ Βόλου. Το πρωτάθλημα διοργανώθηκε από την Τ.Ε.Σ.Σ. Θεσσαλίας στη Λάρισα το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Σεπτεμβρίου.

Η ομάδα της ΣΕ Βόλου και στους τρεις αγώνες της είχε έλλειψη στην 6η σκακιέρα και έτσι ξεκινούσε κάθε αγώνα με μια διάφορα -1,5 βαθμού που έπρεπε να καλυφθεί από τα αποτελέσματα των 9 υπολοίπων σκακιέρων.

Στον πρώτο της αγώνα με μια επιπλέον αναποδιά αφού δεν αγωνίσθηκε ένας από τους βασικούς της σκακιστές της, υποχρεώθηκε σε ήττα (για πρώτη φορά) από τη ΣΚΑ.ΚΙ Τρικάλων με 4-6. Στο δεύτερο αγώνα επικράτησε της ΑΣ Βόλου με 7-2, που στη σύνθεση της είχε κι αυτή έλλειψη σε μια σκακιέρα. Στον τρίτο αγώνα που ήταν και καθοριστικός για τον τίτλο, μιας και οι τέσσερις ομάδες τον διεκδικούσαν και χωρίς τη συμμετοχή των διεθνών της σκακιστών ηττήθηκε από τον ΣΣ Λάρισας με 4-6. Έτσι τερμάτισε τρίτη και η ομάδα της Λάρισας αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Θεσσαλίας.

Η ομάδα για τις ανάγκες των αγώνων συγκροτήθηκε από τους παρακάτω σκακιστές και σκακίστριες (βαθμοί /αγώνες) και τη σκακιέρα στην οποία αγωνίσθηκαν:

Αγγελής Μιχάλης 1,5/2 (1η σκακιέρα), Χατζηπολίτης Γεώργιος 1/3 (1η και 2η σκακιέρα), Κορώνας Βασίλειος 2/3 (2η και 3η σκακιέρα), Κουκουβίνος Βίκτορας 2,5/3 (2η και 4η σκακιέρα), Καρανικόλας Θεόδωρος 0,5/1 (4η σκακιέρα), Καβούρα Παρασκευή 0/3 (5η σκακιέρα), Θεοχαροπούλου Χριστίνα 1/3 (7η σκακιέρα), Γκαβαρδίνας Χρήστος 1,5/3 (8η σκακιέρα), Τζίκας Αθανάσιος 2,5/3 (9η σκακιέρα), και Κούντριας Κοσμάς 3/3 (10η σκακιέρα).

Αρχηγός της ομάδας ήταν ο Θ. Καρανικόλας, έφορος αγώνων της ΣΕ Βόλου που φροντίζει τις παρουσιάσεις της θεωρίας και της πρακτικής του σκακιού μαζί με τους Αγγελή Μιχ., Κορώνα Β. και Χατζηπολίτη Γ. κάθε Παρασκευή και Σάββατο στο εντευκτήριο του συλλόγου.