Πρωταθλητής Παίδων στη Μαγνησία ο Ίωνας, 70-56 τη Σκιάθο στην παράταση

Οι πανηγυρισμοί για τον Ίωνα μετά την κατάκτηση του τίτλου

Με 42 πόντους του εκπληκτικού Κλέαρχου Πρέκα ο Ίωνας επικράτησε του Γ.Σ. Σκιάθου στον τελικό Παίδων Μαγνησίας της ΕΣΚΑΘ που έγινε στο κλειστό της Πορταριάς με 70-56. Το παιχνίδι κρίθηκε στην παράταση, όπου η ομάδα του Λάμπρου Πρέκα μετά το 53-53 του κανονικού αγώνα έκανε επιμέρους σκορ 17-3.

Στην κανονική διάρκεια η Σκιάθος προηγούνταν με 53-51 λίγο πριν το τέλος του 40λεπτου και γύριζε σωστά την μπάλα, χωρίς οι αντίπαλοί της να προλάβουν να σταματήσουν τον χρόνο με κάποιο φάουλ. Ωστόσο πέντε δευτερόλεπτα πριν τη λήξη ο Ίωνας έκλεψε και ο Καραμπάτης σε νεκρό χρόνο με λέι απ ισοφάρισε. Όπως σημειώσαμε, η βολιώτικη ομάδα στο έξτρα πεντάλεπτο έκανε ό,τι ήθελε και έβαλε 14 πόντους περισσότερους, κατακτώντας το πρωτάθλημα σε επίπεδο νομού.

Ο Καραμπάτης από την πλευρά του Ίωνα πρόσθεσε 15 πόντους, τέσσερις είχαν οι Πέτκογλου και Γιαλίδης και δύο ο Φώτογλου. Από τη Σκιάθο 21 ήταν οι πόντοι του Άννη, 14 του Τσάκα, 13 του Πεζάτου, 6 του Απότση και 2 του Ρίκα.

Ο πρόεδρος του Ίωνα, Στέφανος Φαρμάκης, έγραψε στο facebook: «Τι να πω για αυτά τα 12 παλικάρια μου…! Γι’ αυτά τα παιδιά που μαζεύτηκαν φέτος το καλοκαίρι όλοι μαζί και που κόντρα σε όλους και σε όλα πήραν παλικαρίσια το παιδικό πρωτάθλημα Μαγνησίας της ΕΣΚΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ σ’ έναν αγώνα πραγματικά διαφήμιση για το μπάσκετ. Μόνο δάκρυα χαράς για αυτά τα παιδιά. Η δουλειά συνεχίζεται, δε σταματάμε. Μας περιμένει το πανθεσσαλικό πρωτάθλημα τώρα. Πολλά συγχαρητήρια και στο πρωτομάστορα αυτής της ομάδας, στον κόουτς Πρέκα… Πραγματικά σ’ ευχαριστούμε για την εκπληκτική δουλειά και για την οικογένεια που έχεις κάνει αυτά τα παιδιά.

Η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή. Πολλά συγχαρητήρια και στην ομάδα της Σκιάθου. Πραγματικά είναι ένα κόσμημα για το μπάσκετ και τους εύχομαι να συνεχίσουν την καλή δουλειά που κάνουν στο νησί».

Σε δήλωσή του ο προπονητής του Ίωνα, Λάμπρος Πρέκας, ανέφερε:

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους τους παίκτες μου για την τεράστια προσπάθεια που έκαναν από τον Σεπτέμβριο για κάτι που πίστευαν βαθιά μέσα τους. Και να τους πω ότι η πίστη φέρνει τη θέληση και η θέληση την επιθυμία για δουλειά. Δουλειά ασταμάτητη.

Τους γονείς των παιδιών μου για την αμέριστη συμπαράσταση, που είχαμε σε όλο το πρωτάθλημα.

Και τέλος τη διοίκηση της ομάδας που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε και πίστεψε την προσπάθεια. Ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις ανεπανάληπτες στιγμές που έχουμε περάσει και θα περάσουμε στη συνέχεια.

Επίσης να συγχαρώ τον κόουτς Κρίτσαλο και την ομάδα του καθώς και τους γονείς των παικτών που ταξίδεψαν στο Βόλο για όλη την αξιοζήλευτη προσπάθεια που έχουν κάνει και τους εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλή συνέχεια”.

Από την πλευρά του ο προπονητής της σκιαθίτικης ομάδας, Κωνσταντίνος Κρίτσαλος, επεσήμανε με ανάρτησή του: «Η ώρα είναι δύσκολη… Μέσα από τις δυσκολίες και τις αναποδιές όμως γίνεται κάποιος πιο δυνατός… Αυτοί οι 13 ήρωες, οι παίκτες μου, από το 2014 που τους ανέλαβα έχουν κάνει θυσίες που κάποιοι ούτε καν τις φαντάζονται. Όλο το νησί είναι υπερήφανο για σας. Τα κεφάλια ψηλά όλοι σας… Δεν τελειώνει η ζωή με έναν χαμένο τελικό. Έχετε όλοι πολύ δρόμο μπροστά σας. Να ξέρετε ότι σας αγαπάω όλους και τον καθένα σας ξεχωριστά σαν να είστε δικά μου παιδιά. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Ίωνα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
ΣΚΙΑΘΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ»

Τα δεκάλεπτα: 12-6, 21-14, 35-32, 53-53 κ.α., 70-56 παρ.

Ο πρόεδρος του Ίωνα, Στ. Φαρμάκης, με τον μεγάλο πρωταγωνιστή Κλέαρχο Πρέκα
Ο προπονητής του Ίωνα Λάμπρος Πρέκας μαζί με τον γιο του Κλέαρχο, που έβαλε 42 πόντους στον τελικό

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.