Πρωταθλήτρια Ελλάδας στο σόλο η συγχρονίστρια Ελένη Φραγκάκη του ΝΟΒ-Α

Δεύτερος στη γενική βαθμολογία ο σύλλογός της, που πήρε και τρία ασημένια

Η Ελένη Φραγκάκη του Ναυτικού Ομίλου Βόλου-Αργοναύτες αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδας στο Σόλο, στον τελικό του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Καλλιτεχνικής Κολύμβησης Κορασίδων Α’ στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή (31/5), ενώ στο Combo νικήτρια ήταν η ομάδα του ΑΝΟ Μεταμόρφωσης.

Η αθλήτρια του ΝΟΒ-Α εκτέλεσε το πρόγραμμά της στον τελικό του Σόλο, μαζεύοντας 81.8914 βαθμούς και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, με την Κρυσταλένια Γιαλαμά του Ωρίωνα να τερματίζει 2η με 80.2202 βαθμούς, ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Βάγια-Σταυρούλα Ελένη του ΑΝΟ Μεταμόρφωσης με 78.8329 βαθμούς.

Στο Combo πρωταθλήτρια ομάδα αναδείχθηκε ο ΑΝΟ Μεταμόρφωσης με 81.0333 βαθμούς, το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο ΝΟΒΑ με 79.2000 βαθμούς, ενώ την 3η θέση, με 77.2333 βαθμούς, κατέλαβε ο σύλλογος του ΝΟ Χανίων.

Τα αποτελέσματα των δύο τελικών της Παρασκευής (31/5):

Σόλο (τρεις πρώτες θέσεις):

Ελένη Φραγκάκη (ΝΟΒΑ)  81.8914

Κρυσταλένια Γιαλαμά (Ωρίωνας)  80.2202

Βάγια-Σταυρούλα Ελένη (ΑΝΟ Μετ/σης)  78.8329

Combο (τρεις πρώτες θέσεις):

ΑΝΟ Μεταμόρφωσης 81.0333

ΝΟΒΑ  79.2000

ΝΟ Χανίων   77.2333

Και τρία ασημένια για τον ΝΟΒ-Α

Την Παρασκευή στον τελικό του κόμπο, οι γοργόνες του ΝΟΒ-Α Ελένη Φραγκάκη, Ευθαλία Δέσποινα Παγώνη, Χρυσούλα Ιωάννου, Ζωη Καραγγελου, Δήμητρα Ουρανιτσα, Ελένη Φραγγου, Γεωργία Μαντζαφλερη, Μελιτίνη Ντόβα, Ιφιγενεια Καράγιαννη, Ιωάννα Καρτσιώτη, Κωνσταντίνα Γρηγορίου (αναπλ.), Δήμητρα Τιλελή (αναπλ.) μετά από μια δυναμική παρουσίαση του προγράμματος τους κατάφεραν να ανέβουν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Το Σάββατο (1/6), τελευταία μέρα τον αγώνων, στο τελικό του ντουέτο οι Ελένη Φραγκάκη, Ευθαλία Δέσποινα Παγώνη, Χρυσουλα Ιωάννου (αναπλ.) κατέκτησαν ακόμα ένα ασημένιο μετάλλιο, με τις Δήμητρα Ουρανιτσα, Ζωή Καραγγελου, Ελένη Φραγγου να ακολουθούν στην 7η θέση.

Τελευταίος τελικός για τα κορίτσια ήταν αυτός του ομαδικού με τις Ελένη Φραγκάκη, Ευθαλία Δέσποινα Παγώνη, Χρυσούλα Ιωάννου, Δήμητρα Ουρανίτσα, Ζωή Καράγγελου, Ελένη Φράγγου, Δήμητρα Τιλελή, Κωνσταντίνα Γρηγορίου, Γεωργία Μαντζαφλέρη (αναπλ.), Μελιτίνη Ντόβα (αναπλ.) να κατακτούν το ασημένιο μετάλλιο για ακόμα μια φορά.

Τα αποτελέσματα του Σαββάτου (1/6):

Ντουέτο (τρεις πρώτες θέσεις):

Βάγια-Σταυρούλα Ελένη, Αικατερίνη Μπέκου (ΑΝΟ Μεταμόρφωσης)   78.8158

Ευθαλία-Δέσποινα Παγώνη, Ελένη Φραγκάκη, Χρυσούλα Ιωάννου(R) (ΝΟΒΑ)   78.6406

Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου, Μαρία Καραπαναγιώτου (Ηρακλής)   76.5949

Ομαδικό (τρεις πρώτες θέσεις):

ΑΝΟ Μεταμόρφωσης (Μαρίνα Βασιλοπούλου, Βάγια-Σταυρούλα Ελένη, Γεωργία Ζώταλη, Ελένη-Ηλιάνα Καραμάνη, Αικατερίνη Μανασάκη, Αικατερίνη Μπέκου, Ρέα Νάκο, Όλγα Σκαμνάκη, Ζαφειρία Μουρατίδη, Αθηνά Παπαδάτου)   78.7378

ΝΟΒΑ   75.2264

Ηρακλής   71.7806

Για ένα βαθμό έχασε την πρωτιά στη γενική βαθμολογία ο ΝΟΒ-Α

Ο ΑΝΟ Μεταμόρφωσης ήταν η ομάδα που αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδας για το 2019 στην Καλλιτεχνική Κολύμβηση Κορασίδων Α’, καθώς μετά το χρυσό μετάλλιο στο Combo, κατέλαβε την πρώτη θέση στους τελικούς του Σαββάτου (1/6), τόσο στο Ντουέτο, όσο και στο Ομαδικό.

Στη γενική βαθμολογία, η ομάδα του ΑΝΟ Μεταμόρφωσης μάζεψε 93 βαθμούς, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση, ένα βαθμό περισσότερο από τον δεύτερο ΝΟΒΑ, που είχε 92 βαθμούς, ενώ την 3η θέση κατέλαβε ο Ηρακλής με 77 βαθμούς.

πηγή: pisina.net

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.