Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Τσέλσι, 1-0 τη Σίτι

Με γκολ του Χάβερτζ στο 42'

Με γκολ του Χάβερτζ στο 42΄, το πρώτο του παίκτη στη φετινή ευρωπαϊκή σεζόν, η Τσέλσι επικράτησε 1-0 της Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του Champions League που διεξήχθη στο «Ντραγκάο» του Οπόρτο και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για δεύτερη φορά στην Ιστορία της.

Η Μάντσεστερ Σίτι που είχε την ατυχία να χάσει στο δεύτερο ημίχρονο λόγω τραυματισμού τον Ντε Μπρόινε, ενώ δεν φάνηκε να έχει καθαρό μυαλό σε κρίσιμα σημεία του αγώνα.

Ήταν λοιπόν στο 42’ όταν ο Χάβερτζ βγήκε στην πλάτη της άμυνας των Πολιτών, ξεπέρασε τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα Έντερσον και πλάσαρε στην κενή εστία για να ανοίξει το σκορ. Αυτό έμελλε να είναι και το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, με τους παίκτες του Τούχελ να ξεσπούν σε πανηγυρισμούς μετά το τελευταίο σφύριγμα.

MΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Ζιντσένκο, Μπερνάρντο Σίλβα (64΄ Φερναντίνιο), Γκιντογκάν, Ντε Μπρόιν (60΄ Ζεζούς), Μαχρέζ, Στέρλινγκ (77΄ Αγουέρο), Φόντεν

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Τζέιμς, Τιάγκο Σίλβα (λ.τρ. 39΄ Κρίστενσεν), Ρούντιγκερ, Αθπιλικουέτα, Καντέ, Ζορζίνιο, Τσίλγουελ, Μάουντ (80΄ Κόβασιτς), Χάβερτζ, Βέρνερ (66΄ Πούλισικ).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.