Πρωταθλήτριες Ευρώπης Μελίνα Παππά-Μαρία Τσαμοπούλου στην Ιστιοπλοΐα

Η Πορτογαλία φαίνεται ότι «πηγαίνει» στους Έλληνες αθλητές. Η Μελίνα Παππά και η Μαρία Τσαμόπουλου κατέκτησαν το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων – Νεανίδων U17 στην κατηγορία 420, το οποίο διεξήχθη στην πόλη Σεσίμπρα της Πορτογαλίας από τις 6 έως τις 11 Ιουλίου.

Οι δύο αθλήτριες του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς, παρά το γεγονός ότι την πρώτη ημέρα των αγώνων αντιμετώπισαν προβλήματα με το σκάφος τους και στην πρώτη κιόλας ιστιοδρομία και τερμάτισαν στην 42η θέση σε σύνολο 44 σκαφών, δεν απογοητεύτηκαν. Την επόμενη κιόλας ημέρα πέρασαν σε αντεπίθεση διαρκείας ανεβαίνοντας από την έκτη στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, προβάδισμα το οποίο κράτησαν έως το τέλος, πιστοποιώντας τη συνεχή ανοδική τους πορεία το 2018.

Το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό είναι ένας κρίκος σε μία αλυσίδα επιτυχιών για τις δύο αθλήτριες του ΙΟΠ. Στις αρχές του 2018 το δίδυμο Παππά – Τσαμοπούλου, πάντα υπό την καθοδήγηση του προπονητή τους, Ανδρέα Παπαδόπουλου, κέρδισαν το χρυσό μετάλλιο στους διεθνείς αγώνες Eurolymp.

Στη συνέχεια, αν και είναι μόλις 16 ετών, κατέκτησαν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών στο 420, το οποίο διεξήχθη τον περασμένο Απρίλιο στην Πάρο. Η ρότα των επιτυχιών συνεχίστηκε με το Πρωτάθλημα Ευρώπης στην Πορτογαλία.

Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης έχουν μπροστά τους μία ακόμη πρόκληση. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων – Νεανίδων που θα διεξαχθεί στις αρχές του Αυγούστου στις ΗΠΑ.

Πέρσι είχαν κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο τόσο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U-17 που διεξήχθη στο Φαληρικό Δέλτα όσο και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U-19 στην Ιταλία.

Από την Πορτογαλία η Εθνική Ελλάδος έφερε άλλα δύο μετάλλια. Στους Νέους U17 το πλήρωμα με τον Οδυσσέα Σπανάκη και τον Κωνσταντίνο Μιχαλόπουλο (ΙΟΠ) κατέλαβε την τρίτη θέση.

Στην ίδια διοργάνωση στην κατηγορία U19, το δίδυμο Αριάδνη Σπανάκη – Μυρτώ Παπαδοπούλου (ΙΟΠ) κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο.