Πρωταθλήτριες οι Ισπανίδες στο Ευρωπαϊκό Νεανίδων του Βόλου

Η Ισπανία έδειχνε από την αρχή το μεγάλο φαβορί, το αποδείκνυε με τις εμφανίσεις της μέρα με τη μέρα και τελικά το επιβεβαίωσε, παίρνοντας το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νεανίδων στον Βόλο. Οι νεαρές Ισπανίδες αναδείχτηκαν πανάξια πρωταθλήτριες Ευρώπης, καθώς νίκησαν στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης τη Ρωσία με 12-11 την Κυριακή (8/9) το βράδυ στο κολυμβητήριο του ΕΑΚ Βόλου.

Είναι το έβδομο μετάλλιο της Ισπανίας σε Ευρωπαϊκό Νεανίδων και το δεύτερο χρυσό της και μάλιστα συνεχόμενο, καθώς διατήρησε τα σκήπτρα στην Ευρώπη στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία, αφού είχε κατακτήσει το χρυσό και στο Νόβισαντ το 2017 (έχει ακόμα 3 ασημένια και δύο χάλκινα). Παράλληλα, οι κοπέλες από την όμορφη χώρα της ιβηρικής χερσονήσου επιβεβαιώνουν την κυριαρχία της Ισπανίας στο ευρωπαϊκό πόλο τα τελευταία χρόνια.

Η Ρωσία, εξάλλου, κατακτά το όγδοο μετάλλιό της σε Ευρωπαϊκό Νεανίδων, αλλά είναι το το πρώτο της ασημένιο. Είναι, δηλαδή, η πρώτη φορά που μετέχουν σε τελικό και τον χάνουν (είναι κυρίαρχος, καθώς έχει ακόμα πέντε χρυσά και δύο χάλκινα).

Η Ισπανία έλεγξε από το ξεκίνημα τον ρυθμό του αγώνα, έχοντας βασικό όπλο την άμυνα, αλλά και σωστές επιλογές επιθετικά με όλους τους τρόπους. Προηγήθηκε 8-4 στο ημίχρονο και στη συνέχεια 11-7 και 12-8. Εκεί κάπου χαλάρωσαν και μείωσαν τη διαφορά οι Ρωσίδες μέχρι και το ένα γκολ, αλλά δεν πρόλαβαν.

Οκτάλεπτα: 4-3, 4-1, 2-3, 2-4.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Χιμένεζ, Καρντόνα, Παλάσιο 2, Ρουίθ 3, Μάρκος, Πέρεζ 1, Πρατς, Πριέτο 1, Καμαρένα 3, Κάμους 1, Ούγγρια 1, Ολίβε, Τέρρε.

ΡΩΣΙΑ: Ζαμπλούεβα, Πανφίλοβα 3, Τσερκάσοβα, Λέπτεβα 1, Εφστιφέεβα 1, Μπογκντάνοβα 2, Βορόντσοβα 1, Σαραφουνίνοβα 3, Γκούσκοβα, Μοσιαγκίνα, Γκολούμπεβα, Μπουκάνοβα, Βορόνινα.

MVP η Ισπανίδα Κάμους

Πολυτιμότερη Παίκτρια (MVP) της διοργάνωσης αναδείχθηκε η Ισπανίδα Πάουλα Κάμους Αμορός, καλύτερη τερματοφύλακας η επίσης Ισπανίδα Μαρτίνα Τέρρε Μάρτι και πρώτη σκόρερ η Ισραηλινή Μίριαμ Μποκατσένκο με 26 γκολ. Να σημειώσουμε ότι στη δεύτερη θέση των σκόρερ αναδείχθηκε η Ελληνίδα Ειρήνη Νίνου με 24 γκολ, όσα και η Ιταλίδα Ντάφνε Μπεττίνι.

Η τελική κατάταξη

1. Ισπανία

2. Ρωσία

3. Ιταλία

4. Ολλανδία

5. ΕΛΛΑΔΑ

6. Σερβία

7. Σλοβακία

8. Γαλλία

9. Ουγγαρία

10. Ισραήλ

11. Γερμανία

12. Μ. Βρετανία

13.  Τουρκία

14. Ρουμανία

15. Βουλγαρία

16. Τσεχία

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.