Πρώτες επιτυχίες για το 2018 από τους δρομείς του ΣΔΥΒ

Αυξάνονται οι αγώνες δρόμου που γίνονται στην Ελλάδα, καθώς πλησιάζει η άνοιξη και μαζί τους πληθαίνουν οι συμμετοχές των αθλητών του ΣΔΥ Βόλου που διασχίζουν κάθε περιοχή της χώρας μας και όχι μόνο.

Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου ο Αμβρόσιος Δημητριάδης και η Ελένη Πρατσή σημείωσαν τις πρώτες νίκες του 2018, ενώ αρκετές ήταν ακόμη οι συμμετοχές των δρομέων του συλλόγου σε Γεντίκι Λάρισας, Βεγορίτιδα, Ακάμα Κύπρου και μια βδομάδα πριν στην Πάρνηθα.

Η μία από τις δύο πρωτιές σημειώθηκε από τον Αμβρόσιο Δημητριάδη, που τερμάτισε πρώτος στον αγώνα 5 χιλιομέτρων που έγινε παράλληλα με τον 8ο Ημιμαραθώνιο Δρόμο Λίμνης Βεγορίτιδας. Ο Δημητριάδης κέρδισε με άνεση και διαφορά μεγαλύτερη του μισού λεπτού από τον επόμενο δρομέα. Στον αγώνα των 21,1 χιλιομέτρων τερμάτισε 8ος ο Κώστας Λαζαρίδης, ενώ 6η γυναίκα ήταν η Βάσω Τασιώνη.

Το Akamas Blossom Trail Running Festival 2018 πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο, με την Ελένη Πρατσή να κερδίζει στον αγώνα των 7 χιλιομέτρων στη γενική κατάταξη γυναικών.

Στο «Μυστικό Βουνό» της Λάρισας Γεντίκι έγινε για 2η χρονιά ο νέος αγώνας Gentiki Trail και ο ΣΔΥΒ έδωσε, όπως και πέρυσι, το παρών. Στη διαδρομή των 17 χιλιομέτρων έτρεξαν οι Στέργιος Κουσκουρίδας, Θωμάς Μαλιαχόβας, Σπύρος Βλαχόπουλος. Στα 5 χιλιόμετρα αγωνίστηκαν οι Νίκος Μαλισιόβας, Ευμορφία Ντόβα.

Το Salomon Mountain Cup’18 συνεχίστηκε τη Κυριακή 11 Φεβουαρίου με τον αγώνα της Πάρνηθας. 352 δρομείς έτρεξαν τα 11 χιλιόμετρα και 123 έτρεξαν τα 5.500 μέτρα. Στον μεγάλο αγώνα έτρεξε ο Στέργιος Κουσκουρίδας και κατέλαβε την 29η θέση.

Η συνέχεια

Το Σάββατο (24/2) θα διεξαχθεί στη Ψάθα Μεγάρων ο 14ος Πανελλήνιος αγώνας 100χλμ και 8ος 50χλμ εις μνήμη Αλέξανδρου Θεοφανίδη και ο Ζήσης Τσουρέλης θα τρέξει στον αγώνα-στόχο της χρονιάς, των 50 χιλιομέτρων. Την Κυριακή (25/2) εννέα δρομείς του ΣΔΥΒ θα αγωνιστούν στον 3ο Ημιμαραθώνιο Σπερχειού «Αθανάσιος Ακρίδας».

Εγγραφές για τους προσεχείς αγώνες

Σε αγώνες που θα διοργανωθούν το προσεχές διάστημα ανά την Ελλάδα θα δώσει το παρών ο ΣΔΥ Βόλου. Οι εγγραφές γίνονται αποκλειστικά στο κατάστημα στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160 τηλ. 2421023523 και θα είναι έγκυρες μόνο με την ολοκλήρωση της προβλεπόμενης διαδικασίας. Παρακαλούνται τα μέλη να γραφτούν έγκαιρα στους αγώνες που ενδιαφέρονται, καθώς μετά τις ημερομηνίες που ορίζονται για τον κάθε ένα, οι εγγραφές θα είναι αδύνατες. Οι κυριότεροι προσεχείς αγώνες είναι:

-4 Μαρτίου 8ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Δίον και αγώνας 5 χλμ. Λήξη εγγραφών: λίγες ημέρες πριν τον αγώνα. Θα ναυλωθεί 30θεσιο πούλμαν για μονοήμερη εκδρομή και θέση σ’ αυτό θα έχουν οι 30 πρώτοι που θα οριστικοποιήσουν την κράτηση.

-4 Μαρτίου Κραυξίδειος Δρόμος Κραννώνα Λάρισας 11 χιλιόμετρα. Λήξη εγγραφών 27 Φεβρουαρίου.

-11 Μαρτίου 11ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Καλαμπάκα-Τρίκαλα & αγώνας 5 χλμ. Λήξη εγγραφών 4 Μαρτίου. Θα γίνει και παιδικός αγώνας. Και για τον αγώνα αυτόν θα ναυλωθεί 30θεσιο πούλμαν για μονοήμερη εκδρομή και θέση θα έχουν οι 30 πρώτοι που θα οριστικοποιήσουν την κράτηση.

-18 Μαρτίου 7ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας και αγώνες 5 και 3 χιλιομέτρων. Λήξη εγγραφών 23 Φεβρουαρίου.

-24 Μαρτίου (Σάββατο, απόγευμα) Run Greece Λάρισα 10 και 5 χιλιόμετρα. Λήξη εγγραφών 17 Μαρτίου. Θα γίνει και παιδικός αγώνας.

-1 Απριλίου 13ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος» και αγώνες 10 και 5 χιλιομέτρων. Προσοχή: οι εγγραφές λήγουν πολύ νωρίς, την Παρασκευή 2 Μαρτίου. Θα γίνουν και παιδικοί αγώνες (δωρεάν συμμετοχή).

-1 Απριλίου Μαραθώνιος Ολυμπίας και αγώνες Ημιμαραθωνίου και 12 χιλιομέτρων. Την οργάνωση αποστολής γι’ αυτό τον αγώνα αναλαμβάνει ο Μιχάλης Άκερμαν, μέλος του συλλόγου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται σε αυτόν.

-14 Απριλίου (Σάββατο) Lamia Night & Run. Αγώνες 10 χιλιομέτρων, 4.600μ. και σκυτάλη 2Χ5χλμ. Λήξη εγγραφών: λίγες ημέρες πριν τον αγώνα.

Ημερομηνίες αγώνων που δεν έχουν ανοίξει ακόμη οι ομαδικές εγγραφές:

-6 Μαΐου 9ος Ιπποκράτειος Αγώνας Δρόμου Λάρισα 10 και 3 χιλιόμετρα και παιδικός αγώνας

-20 Μαΐου Πλαστήριος Δρόμος Καρδίτσα 10 και 5χλμ

-27 Μαΐου Alonnisos Challenge

-13 Οκτωβρίου (Σάββατο) 7ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης και αγώνας 5 χιλιομέτρων

Στις 11 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο 36ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας και οι εγγραφές αναμένεται να ανοίξουν στο τέλος Απριλίου.

Και στο εξωτερικό

Ο ΣΔΥ Βόλου προγραμματίζει μεγάλη 3ημερη ή 4ημερη στη Βουδαπέστη για το 32ο wizz air Budapest Half Marathon, που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου. Θα γίνουν Ημιμαραθώνιος και αγώνες σκυτάλης Ημιμαραθωνίου. Οι λεπτομέρειες για την εκδρομή θα ανακοινωθούν κατόπιν συμφωνίας με ταξιδιωτικό γραφείο, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκδηλώνουν από τώρα την επιθυμία για την εκδρομή χωρίς να δεσμεύονται, στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160 τηλ.24210 23523.

4ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Βόλου / 25ος Δρόμος Υγείας 2018

Το Σάββατο 21 Απριλίου το απόγευμα θα διεξαχθεί ο 4ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Βόλου, ο παράλληλος 25ος Δρόμος Υγείας 5 χιλιομέτρων και ο Παιδικός Αγώνας των 500 μέτρων. Στους δύο μήνες που μένουν για το μεγάλο γεγονός, η Οργανωτική Επιτροπή των αγώνων υπόσχεται να ετοιμάσει ένα event, που θα μείνει ακόμη πιο αξέχαστο σε όσους θα συμμετέχουν στη μεγάλη γιορτή.

Η διοργάνωση του αγώνα δημοσίευσε στο σάιτ του αγώνα voloshalfmarathon.gr την προκήρυξη και το λινκ για τις εγγραφές (https://results.chronolog.gr/registration.aspx?h=30b7f15bbc225e0bac515bfd1c87babd). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν εκεί κάθε πληροφορία, ενώ επίσης μπορούν για οτιδήποτε να απευθυνθούν στα τηλέφωνα 2421023523, 2421071770, στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160 και στη Διεύθυνση Αθλητισμού Δήμου Βόλου Αναπαύσεως με Καραμπατζάκη. Επίσης δημιουργήθηκε το σχετικό event στο facebook (https://www.facebook.com/events/635282306803802). Οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 16 Απριλίου.

Οι παροχές θα είναι ιδιαίτερα πλούσιες για τους αθλητές: ειδικό μετάλλιο για όλους όσοι τερματίζουν που κάθε χρονιά είναι διαφορετικό-συλλεκτικό, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, αριθμός συμμετοχής με το ονοματεπώνυμο του αθλητή τυπωμένο.

Οι παροχές-τροφοδοσία που προσφέρονται από τους χορηγούς στους αγωνιζόμενους είναι πλουσιοπάροχες. Τον αγώνα θα επιβλέπουν εθελοντές, η τροχαία, το Λιμεναρχείο Βόλου, ενώ στον αγώνα θα προσφέρει την πολύτιμη βοήθεια της η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας. Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΒΟΛΟΥ μαζί με την Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι οι διοργανωτές.

Η Οργανωτική Επιτροπή προσφέρει στους 1.500 αθλητές που θα τρέξουν στους αγώνες των 21 και των 5 χιλιομέτρων το προπονητικό πρόγραμμα που μπορούν να ακολουθήσουν, για να βρεθούν καλά προετοιμασμένοι στη γραμμή της εκκίνησης! Το προπονητικό πρόγραμμα είναι διάρκειας 8 εβδομάδων και το επιμελήθηκε ο καταξιωμένος προπονητής Γιώργος Λίταινας, καθηγητής φυσικής αγωγής-προπονητής στίβου του ΑΟ Μαγνησίας, μέλος-αθλητής του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου. Το προπονητικό πρόγραμμα βρίσκεται εδώ http://www.voloshalfmarathon.gr/sdy/proponisi/proponitiko-programma , μαζί με όλες τις σχετικές πληροφορίες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.