Πρώτη νίκη με ανατροπή για τον Α.Σ. Βόλος 2004

Σπουδαία νίκη στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της Β’ Εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου γυναικών πέτυχε ο Βόλος 2004, η οποία επικράτησε την Κυριακή (3/11) της Αθηναϊκής με 3-2, παίρνοντας έτσι τους πρώτους της 3 βαθμούς.

Ο αγώνας δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, αφού λίγο πριν την έναρξη ο Βόλος 2004 υποχρεώθηκε σε αναγκαστική αλλαγή της τερματοφύλακα Αγγέλας Φέγκερ, η οποία αισθάνθηκε ενοχλήσεις, με την ανέτοιμη Χρύσα Τσιλίκα να την αντικαθιστά. Η ομάδα της Αθηναϊκής μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 0-1 στο 20′ με μακρινό φάουλ. Από εκεί και μετά οι γηπεδούχες έβγαλαν αντίδραση και λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου έγινε το 1-1. Συγκεκριμένα, στο 42′ σε μακρινό σουτ της Κέκου η αντίπαλη τερματοφύλακας προσπάθησε να διώξει, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στην επαναφορά η Ανδρέου με πλασέ σκόραρε.
Στο δεύτερο μέρος οι Βολιώτισσες είχαν την καθολική υπεροχή και κατάφεραν να προηγηθούν στο 60′ με 2-1 με μακρινό ευθύβολο σουτ έξω από την περιοχή της Κέκου. Το 3-1 έκανε η Νεννέ στο 75′ με ένα πολύ όμορφο σε δημιουργία και εκτέλεση γκολ. Αφού ξέφυγε πρώτα από αριστερά, είδε την αντίπαλη τερματοφύλακα λίγο έξω από την εστία και πλάσαρε από πάνω της στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.
Το τελικό 3-2 έγινε στο 88′ όταν παίκτρια της Αθηναϊκής εκμεταλλεύτηκε το κενό στην άμυνα και πλάσαρε εύστοχα.
Μετά τη φάση του γκολ οι παίκτριες της Αθηναϊκής προσπάθησαν με “άκομψο” έως “βίαιο” τρόπο να πάρουν την μπάλα από τα δίχτυα, οι παίκτριες του Α.Σ. Βόλος 2004 προσπάθησαν να το αποτρέψουν και στη διαμάχη που υπήρξε – κάτι που γίνεται πολύ συχνά και έχουμε δει πολλές φορές σε ανάλογες περιπτώσεις – η διαιτητής τιμώρησε με κόκκινη κάρτα, άδικα κατά την άποψη των γηπεδούχων, τη Μαρία Ξάνθη και μία παίκτρια της Αθηναϊκής.

Στις όμορφες στιγμές του αγώνα η χρησιμοποίηση για πρώτη φορά, στα τελευταία 15 λεπτά, της 12χρονης Ευαγγελίας Νάνου.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού παραδόθηκε στους υπευθύνους της Αθηναϊκής ένα κουτί στο οποίο είχαν συγκεντρωθεί χρήματα τόσο από τις παίκτριες του Α.Σ. Βόλος 2004 όσο και από τους φιλάθλους, για την οικονομική ενίσχυση της μικρής Μιχαέλας Ντουνέτα

ΒΟΛΟΣ 2004: Τσιλίκα, Καρακάνα (46’ Ιωακειμίδου), Βέτσικα, Παπασακελλαρίου, Κυριάκου (46’ Βαϊνοπούλου), Κέκου, Ανδρέου, Ξάνθη, Νεννέ, Νικάκη (80’ Νάνου), Γκέκα (85’ Κομιώτη)

“Να παραμείνει το βολιώτικο ποδόσφαιρο ρομαντικό”

Σε ανακοίνωση της βολιώτικης ομάδας τονίζεται: “Τα όσα αναφέρονται στο δελτίο τύπου της Αθηναϊκής, δεν αξίζουν καν σχολιασμού. Μάλλον όποιοι το έγραψαν ήταν σε άλλο γήπεδο. Απλώς να υπενθυμίσουμε σε όσους ήταν στο γήπεδο από την αντίπαλη ομάδα ότι στο ποδόσφαιρο υπάρχουν τρία αποτελέσματα: η νίκη, η ισοπαλία και η ήττα και καλό είναι να μάθουμε να αποδεχόμαστε το όποιο αποτέλεσμα, ειδικά όταν δεν αρέσει στην ομάδα μας. Και μάλιστα όταν εκπροσωπούμε μια ομάδα με σημαντικό αριθμό παιδιών στις ακαδημίες της. Ας μην βλέπουμε με οπαδικά γυαλιά τους αγώνες και ας αφήσουμε το γυναικείο ποδόσφαιρο, για το οποίο όλοι θέλουμε την πρόοδό του, να παραμείνει ρομαντικό…”

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.