Πρώτη νίκη με …άνεση για τις Κορασίδες του Ολυμπιακού Βόλου

Επικράτησαν της Ολυμπιάδας Αλεξανδρούπολης με 48-62

Την τρίτη θέση στον Όμιλό της κατέκτησαν τα κορίτσια του Ολυμπιακού Βόλου, επικρατώντας της Ολυμπιάδας Αλεξανδρούπολης με 48-62.
Πλέον, οι παίκτριες της Ελένης Παπαθανασίου και Κώστα Δέρβου θα αντιμετωπίσουν αύριο Παρασκευή 1η Ιουλίου, στις 15:00 την τέταρτη ομάδα του Β’ Ομίλου, που είναι η Γ.Ε. Άμιλλα 2000 για τις θέσεις 5-8, στο Κλειστό της Μεσσήνης. Οι κορασίδες του Ολυμπιακού Βόλου είχαν σε εξαιρετική ημέρα με 23 πόντους και 20 ριμπάουντ (!!!) τη Σιουμουρέκη, ενώ την ακολούθησαν σε απόδοση οι Κοτοπουλη με 13 και η Λογοδότη με 8. Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκοράρισμα, με πολλά όμως χαμένα σουτ -χαρακτηριστικό όλου του αγώνα- κι από τις δύο ομάδες. Στη δεύτερη περίοδο οι «ερυθρόλευκες» ήταν καλύτερες από τις αντίπαλες και κατάφεραν με σφιχτή άμυνα και πλουραλισμό στην επίθεση μέσα από εύστοχες προσπάθειες των Σιουμουρέκη, Κοτοπούλη και Κωστοπούλου, χτίζοντας διαφορά 10 πόντων (18—28), 4:30 πριν τη λήξη του ημιχρόνου). Οι κορασίδες του Ολυμπιακού Βόλου, κατάφεραν να κλείσουν το ημίχρονο με +11 και σκορ 22-33.
Στην τρίτη περίοδο η ομάδα της Αλεξανδρούπολης επιχείρησε την ύστατη προσπάθεια για να πλησιάσει στο σκορ και το κατάφερε με εύστοχες προσπάθειες των Τσελιπιώτη και Χόνδρου και το κατάφεραν μιας και έριξαν τη διαφορά στους πέντε πόντους (35-40), στα δύο λεπτά πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου. Αλλά στο τελευταίο λεπτό με δύο εύστοχες βολές της Κωστοπούλου, ένα εύστοχο λέι απ της Πολύζου και μία εύστοχη βολή της Λογοδότη, οι «ερυθρόλευκες» άντεξαν στην πίεση και ανέβασαν το δείκτη της διαφοράς στο +10. (35-45).
Στην τέταρτη περίοδο η Ολυμπιάδα πέτυχε 13 πόντους και ο Ολυμπιακός Βόλου 17 και έτσι η τελική διαφορά έκλεισε στους 14.
Τα δεκάλεπτα: 11-12, 22-33, 35-45

Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης (Γιαβρίδης): Χόνδρου 14(4), Χιδεκίδου, Τσελιπιώτη 16(3), Καράμπελα 4, Οζέν 8(2), Βραχιόλογλου, Καραβούζη, Χρηστίδη 6, Πασναγίδου, Καραφυλλίδη.
Ολυμπιακός Βόλου (Παπαθανασίου): Ράπτη, Κωστοπούλου 6, Νιφόρου, Σιουμουρέκη 23(4), Λογοδότη 8, Καραστάθη 4, Κοτοπούλη 13, Φούτρα, Πολύζου Κ. 8.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.