Πρώτη Πανθεσσαλική Συνάντηση Ιστορικών Οχημάτων

Οι Φίλοι ιστορικού οχήματος, Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. διοργανώνουν την Πρώτη Πανθεσσαλική Συνάντηση Ιστορικών Οχημάτων στη Λάρισα το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Απριλίου.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου τονίζουν: “Στην πρώτη αυτή συνάντηση Ιστορικών Οχημάτων ολόκληρης της Θεσσαλίας (και όχι μόνο), θα προσπαθήσουμε και από πλευράς μας να επικεντρώσουμε τα βλέμματα στον ταλαιπωρημένο από τις θεομηνίες θεσσαλικό κάμπο.

Μια ευκαιρία γνωριμίας αλλά και μια προτροπή προβληματισμού για τους τρόπους ανάκαμψης του τόπου μας. Η Λέσχη μας Φίλοι Ιστορικού Οχήματος, στο πλαίσιο των συνεργασιών της, αυτή τη φορά συνδιοργανώνει με τη Λέσχη Κλασικών Οχημάτων Λάρισας και τη Λέσχη Κλασσικών Μοτοσυκλετών & Vespas, την 1η Πανθεσσαλική Συνάντηση Ιστορικών Οχημάτων, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Απριλίου, με επίκεντρο τη Λάρισα.
Την πρώτη μέρα η συγκέντρωση τον οχημάτων θα γίνει στον χώρο του πάρκινγκ, στο Fashion City Outlet, στο 4ο χλμ. Λεωφ. Κ. Καραμανλή (Παλαιά Ε.Ο.1), στις 10.00 το πρωί. Στις 11.00 θα ξεκινήσει η οχηματοδρομία μας για την Αγιά και αργότερα για το πανέμορφο Μεγαλόβρυσο.
Την επόμενη μέρα, Κυριακή στις 10.00 όλα τα ιστορικά οχήματα θα συγκεντρωθούν στην
Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, για να μπορέσει ο κόσμος να τα θαυμάσει, αλλά και να ενημερωθεί για τους σκοπούς και τις δράσεις μας.
Στόχος μας είναι η προβολή της Θεσσαλίας, με τις φυσικές της ομορφιές, που παρά το πληγωμένο της πρόσφατο παρελθόν από φυσικές καταστροφές, στέκεται αγέρωχη, συνεχίζοντας τη σημαντική ιστορική της διαδρομή από τους αρχαίους χρόνους μέχρι και σήμερα.
Μια πρωτοποριακή ευκαιρία για τους λάτρεις των κλασσικών οχημάτων
Κατά την παραμονή των πληρωμάτων στη Λάρισα, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7
Απριλίου 2024, από τις 10.00 μέχρι και τις 14.00, μια στατική έκθεση των συμμετεχόντων
ιστορικών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών στην Κεντρική Πλατεία (Δημάρχου Σάπκα), έτσι ώστε οι πολίτες της Λάρισας να δουν από κοντά την ιστορία της αυτοκίνησης, που αποτελεί μέρος της σύγχρονης ιστορίας μας.
Μια ανοιχτή πρόσκληση για όλους τους φίλους και λάτρεις των ιστορικών αυτοκινήτων και
μοτοσυκλετών που μπορούν είτε να παρευρεθούν με το όχημά τους ή απλά να θαυμάσουν.
Στην πρώτη μας αυτή συνεργασία, η Φ.Ι.Ο., μαζί με τη νεοσύστατη Λέσχη Κλασικών
Οχημάτων Λάρισας αλλά και την παλαιότερη Λέσχη Κλασσικής Μοτοσυκλέτας & Vespa
Λάρισας, προσκαλεί και όλες τις αντίστοιχες λέσχες της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο, να
παρευρεθούν σε αυτή τη μεγάλη μας γιορτή.

Η όλη διοργάνωση γίνεται με τη συμβολή και εποπτεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου και Μοτοσυκλέτα ΕΟΦΙΛΠΑ και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιστορικών Οχημάτων FIVA.
Σημειώνεται ότι η Λέσχη Φίλοι Ιστορικού Οχήματος πραγματοποίησε, το τελευταίο χρονικό
διάστημα, πολύ σημαντικές δράσεις, με αποκορύφωμα την αναβίωση, μετά από πολλά χρόνια, του Ιστορικού Ράλι Πηλίου, που μπήκε ξανά στο καλεντάρι των αγώνων κλασσικών οχημάτων για την Ελλάδα, και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της ΕΟΦΙΛΠΑ για το 2024, τον παγκόσμιο ετήσιο θεσμό Distinguished Gentleman’s Drive (με έδρα την Αυστραλία) για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τον καρκίνο του προστάτη, αλλά και πολλές άλλες δράσεις, εκδρομές, εκθέσεις κλπ, που θα ανακοινωθούν από τη ΦΙΟ στο εγγύς μέλλον.
Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία ή διευκρίνιση.
Κώστας Καρακατσάνης – πρόεδρος, Τηλ. 6944887441
Τζαννέτος Παπαγεωργίου – αντιπρόεδρος Τηλ. 6938139410,
στην ιστοσελίδα της λέσχης www.fioclub.gr αλλά και την αντίστοιχη σελίδα στο Facebook.
Ακόμη, θα μας βρείτε κάθε Δευτέρα 18.00 με 21.00 στο εντευκτήριο της λέσχης μας, στο
Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου, που παραμένει ανοιχτό για κάθε φίλο του Ιστορικού Οχήματος”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.