Πρώτο δείγμα θετικό για τη Νίκη, 6-2 τον Σαρακηνό

Με τον Ουκρανό Βασίλιεφ να δίνει το παρών και να χρησιμοποιείται σε όλο το δεύτερο μέρος, η Νίκη επικράτησε παρουσία εκατοντάδων φιλάθλων της (αψήφησαν τη ζέστη και ότι κάθονταν όρθιοι) στο βοηθητικό του Πανθεσσαλικού του Σαρακηνού με 6-2. Ο υψηλόσωμος στόπερ ήρθε σήμερα στον Βόλο και όπως είπε και ο Φάντζιο Μπούις στις δηλώσεις του δεν πρόλαβε ούτε καν … να φάει.

Τα πέντε από τα έξι γκολ των κυανόλευκων σημειώθηκαν στο πρώτο μέρος, τρία από τον Γιάκοβλεφ και δύο από τον Γαρυφαλλόπουλο, ενώ το έκτο μπήκε στο 81’ από τον Σούσκιν. Για τον Σαρακηνό τα δύο τέρματα σημείωσε ο Τσιουρής.

Για τη Νίκη δοκιμάστηκαν ο 21χρονος δεξιός μπακ Μανώλης Γενιτσαρίδης, που τον ξέρει από τον Πύρασο ο Στέφανος Ξηροφώτος και πέρσι είχε 20 συμμετοχές με τον Ατσαλένιο στη Γ’ Εθνική, και ο 19χρονος υψηλόσωμος αριστερός μπακ Κώστας Ζιώγας, που πέρσι είχε 10 συμμετοχές στη Γ’ Εθνική με τον Μακεδονικό Φούφα.

Θετικό για την ομάδα των Μπούις-Ξηροφώτου σε μία περίοδο που η κούραση από την προετοιμασία είναι εμφανής, ότι σκόραρε εύκολα και είχε ειδικά στο πρώτο μέρος καλές συνεργασίες.

Διαιτητής ήταν ο κ. Στάθης Ευσταθιάδης χωρίς όμως βοηθούς, κάτι που στο επόμενο φιλικό καλό είναι να μην επαναληφθεί.

Η διάταξη της Νίκης σε πρώτο και δεύτερο μέρος

Η Νίκη ξεκίνησε με τον Τζήμα κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα ήταν με φορά από τα δεξιά οι Λάιος, Μωυσίδης, Σφονδυλιάς και Δημολιός. Κεντρικοί μέσοι ήταν οι Ντόλγκι και Μπάιριτς, ενώ πίσω από τον φορ Γαρυφαλλόπουλο κινούνταν ο Γιάγκοβλεφ στα δεξιά, Ματθαίου στ’ αριστερά και Σιώμος στον άξονα.

Στο δεύτερο μέρος η Νίκη συνέχισε με τον Ράπτη κάτω από τα δοκάρια, που είχε μπει στο μισάωρο, ενώ στην άμυνα ήταν οι Γενιτσαρίδης (δεξί μπακ), Βέργος, Βασίλιεφ (κεντρικοί αμυντικοί) και Ζιώγας (αριστερό μπακ). Αμυντικοί χαφ ήταν οι Τσιανάκας και Μέτσε, που είχαν μπροστά τους τον Ιορδανίδη ως επιτελικό. Ο Τζιώρας ήταν φορ, ενώ στα πλάγια αυτού κινούνταν οι Σούσκιν αριστερά και Βουρδάκης δεξιά.

Η διάταξη του Σαρακηνού

Από την άλλη ο Σαρακηνός είχε στην εστία τον Γράντα, τους Κουσκουρίδα, Σουάρες (πλάγιοι μπακ), Γιαμαλή και Τσαρδακά (στόπερ) στην άμυνα, τον Κοντοβά και Θάνο (αμυντικοί μέσοι), Κωσταντάκο (δεκάρι), Μαστακούλη και Σιδηρόπουλο (πλάγιοι μεσοεπιθετικοί) στη μεσαία γραμμή, ενώ μοναδικός κλασικός προωθημένος ήταν ο Τσιουρής. Επίσης αγωνίστηκε ο Ντούρο από το 31’ στη θέση του Σιδηρόπουλου, ενώ στο δεύτερο πέρασαν στο γήπεδο οι Κοντογιάννης, Ρέλλος, Ρακής, Λαρίσης, Δουλάς και Κόντρα.

Οι φάσεις στο πρώτο μέρος

Στο 4’ ο Γαρυφαλλόπουλος μετά από ωραία ατομική προσπάθεια βγήκε απέναντι από τον Γράντα, αλλά αυτός απέκρουσε το σουτ του φορ της Νίκης από την αριστερή γωνία της μικρής περιοχής. Η μπάλα πήρε πορεία προς τα δίχτυα, αλλά ο Γιαμαλής πάνω στη γραμμή πρόλαβε να διώξει. Στο 8’ ο Γαρυφαλλόπουλος έφυγε στην πλάτη της άμυνας και σούταρε πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 12’ ο Σιώμος κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Γαρυφαλλόπουλος. Ο Γράντας έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε, αλλά ο Γαρυφαλλόπουλος πήρε το ριμπάουντ και με κεφαλιά έκανε το 1-0. Στο 16’ το επικίνδυνο πλασέ από τα όρια της περιοχής απέκρουσε ο Γράντας, ενώ στο 20’ το μακρινό σουτ του Τσιουρή έφυγε σχετικά κοντά από το δεξί δοκάρι. Στο 33’ ο Γιάκοβλεφ βγήκε στο τετ-α-τετ και πλάσαρε συρτά και διαγώνια από θέση μέσα δεξιά για το 2-0, με τους ανθρώπους του Σαρακηνού να κάνουν λόγο για οφσάιντ, ενώ είχαν διαμαρτυρηθεί και για την υπόδειξη του πέναλτι στο πρώτο γκολ.

Στο 38’ ήρθε η μείωση του σκορ. Η άμυνα της Νίκης ήταν ανοικτή και ο Κοντοβάς έδωσε στον Μαστακούλη, που σούταρε, για να αποκρούσει ο Ράπτης, ο οποίος είχε μπει στη θέση του Τζήμα. Ωστόσο, πήρε το ριμπάουντ ο Τσιουρής και σε κενή εστία σημείωσε το 2-1.

Μέχρι τη λήξη του πρώτου 45λεπτου η Νίκη βρήκε τον δρόμο για τα δίχτυα άλλες τρεις φορές. Ο Γαρυφαλλόπουλος στο 38’ πήρε την πάσα του Μπάιριτς και αφού ξεγέλασε με προσποίηση τον Γράντα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ενώ η εστία ήταν ανυπεράσπιστη από τερματοφύλακα. Έτσι έγινε το 3-1, ενώ το τέταρτο και πέμπτο γκολ ήρθε με εύκολες εκτελέσεις του Γιάκοβλεφ. Το 4-1 επιτεύχθηκε με γρήγορη εκτέλεση με το δεξί του αφύλακτου Ουκρανού στο πίσω δοκάρι μετά την μπαλιά από τα δεξιά του Μπάιριτς στο 43’, ενώ το έργο του εξτρέμ της Νίκης, που είχε έρθει πριν από κάποια λεπτά από τα αριστερά, ήταν ακόμη πιο εύκολο, αφού σκόραρε σε κενή εστία μετά από πάσα του Γαρυφαλλόπουλου.

Οι φάσεις στο δεύτερο μέρος

Στο 55’ ο Τσιουρής σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του γκολ, φεύγοντας μόνος με υποψία οφσάιντ και νίκησε τον Ράπτη για το 5-2. Ο ίδιος παίκτης πήρε ωραία πάσα από τον Κοντοβά από το κέντρο στο 68’ σε μία περίοδο που η Νίκη πίεζε, βγαίνοντας απέναντι από τον Θεολόγη, που είχε βγει στα όρια της περιοχής. Ο φορ του Σαρακηνού τον ντρίμπλαρε, αλλά σε κενή εστία και από πλάγια αριστερά έστειλε την μπάλα πολύ άουτ.

Πιο μπροστά, στο 68’ ο Σούσκιν δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή από κοντά, ενώ στο 72’ το μακρινό σουτ του Ζιώγα πέρασε άουτ. Τελικά στο 81’ σε κενή εστία με κεφαλιά ο Σούσκιν μετά από σέντρα του Γενιτσαρίδη από τα δεξιά (είχε βγει μακριά από την εστία του, για να τον κλείσει ο τερματοφύλακας Κοντογιάννης) έγινε το 6-2.

ΝΙΚΗ (Α’ ΜΕΡΟΣ): Τζήμας, Λάιος, Μωυσίδης, Σφονδυλιάς, Δημολιός, Ντόλγκι, Μπάιριτς, Γαρυφαλλόπουλος, Γιάγκοβλεφ, Ματθαίου, Σιώμος

ΝΙΚΗ (Β’ ΜΕΡΟΣ): Ράπτης (60’ Θεολόγης), Γενιτσαρίδης, Βέργος, Βασίλιεφ, Ζιώγας, Τσιανάκας, Μέτσε, Ιορδανίδης, Τζιώρας, Σούσκιν, Βουρδάκης

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: Γράντας, Κουσκουρίδας, Σουάρες, Γιαμαλής, Τσαρδακάς, Κοντοβάς, Θάνος, Κωσταντάκος, Μαστακούλης, Σιδηρόπουλος, Τσιουρής.

Έπαιξαν και οι Ντούρο, Κοντογιάννης, Ρέλλος, Ρακής, Λαρίσης, Δουλάς, Κόντρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.