Πρώτο τεστ για την Εθνική με Ιράν

Πιθανότατα χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο (γαστρεντερίτιδα), η Εθνική ομάδα μπάσκετ, θα αντιμετωπίσει απόψε (8/08, 21:00) σε φιλικό ματς το Ιράν, στα «Δύο Αοράκια» της Κρήτης.

Πρόκειται για το πρώτο ξεμούδιασμα της «γαλανόλευκης» μετά την έναρξη της προετοιμασίας της για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας και για το λόγο αυτό ο αγώνας θα γίνει «κεκλεισμένων των θυρών» και χωρίς τηλεοπτική κάλυψη. Αύριο (9/08) η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία (21:00), ενώ την Κυριακή θα παίξει και πάλι με το Ιράν (19:30).

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Θανάσης Σκουρτόπουλος, θα έχει την ευκαιρία να βγάλει μια πρώτη εικόνα για το που βαδίζει η Εθνική μετά τις προπονήσεις που έχουν γίνει και σιγά-σιγά να αρχίσει το μοντάρισμα της ομάδας.

Εκτός απρόοπτου, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα προφυλαχθεί, μετά τις δύο προπονήσεις που έχασε χθες (7/08) λόγω γαστρεντερίτιδας. Ο MVP της κανονικής περιόδου στο ΝΒΑ αισθάνεται ήδη καλύτερα, αλλά δεν υπάρχει λόγος να πιεστεί πριν ανακτήσει πλήρως τις δυνάμεις του.

Από το ρόστερ του Ιράν, που έχει προκριθεί στην τελική φάση της διοργάνωσης της Κίνας, ξεχωρίζει ο 34χρονος σέντερ Χαμέντ Χαντάντι, που μετρά 164 ματς στο ΝΒΑ και πλέον παίζει στο Λίβανο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.