Πρωτόκολλο συνεργασίας ΣΕΓΑΣ και υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Πρωτόκολλο συνεργασίας ανάμεσα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τον ΣΕΓΑΣ υπογράφηκε σήμερα, μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Παναγιώτη Ρήγα και του προέδρου της ομοσπονδίας, Κώστα Παναγόπουλου.

Η υπογραφή μνημονίου έγινε στο κλειστό γυμναστήριο του Τάε Κβον Ντο (Παλαιό Φάληρο), λίγο μετά τα εγκαίνια της Ergo Marathon Expo, με την οποία ξεκίνησε το τερταήμερο των εκδηλώσεων για τον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας.

«Σε εποχές που ο Μαραθώνιος της Αθήνας ξεκινούσε την προσπάθεια να φτάσει εδώ που έχει φτάσει, το Υ.ΕΘ.Α. ήταν δίπλα σε αυτή την προσπάθεια και τον ΣΕΓΑΣ με πολύ σημαντική και διαχρονική συνεισφορά. Αυτή η συνεργασία περνάει σήμερα σε πιο θεσμική φάση με την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου και της ομοσπονδίας μας», δήλωσε ο κ. Παναγόπουλος.

Από την πλευρά του, ο κ. Ρήγας υπογράμμισε: «Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς η υπογραφή αυτού του πρωτοκόλλου συνεργασίας που βασίζεται σε δυο άξονες: στη θεσμοθέτηση μιας ιδιαίτερα μεγάλης τα τελευταία χρόνια συμβολής των Ενόπλων Δυνάμεων στην ετήσια διεξαγωγή του ΑΜΑ, καθώς και στην απαραίτητη για εμάς συνδρομή του ΣΕΓΑΣ στην ανάπτυξη του Στρατιωτικού Μαραθωνίου».

Και συμπλήρωσε: «Ο Μαραθώνιος αποτελεί μια γέφυρα ειρήνης, δημοκρατίας και πολιτισμού. Οι ‘Ενοπλες Δυνάμεις συμβάλλουν με προσωπικό και υλικοτεχνικά μέσα στη διεξαγωγή του αγώνα. Φέτος περίπου 600 αθλητές-στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θα συμμετάσχουν στον Μαραθώνιο. Έφτασε λοιπόν η ώρα αυτή η αγαστή συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ να αναβαθμιστεί και να περάσει σε νέα φάση».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.