Πρώτος στο Κύπελλο Χριστουγέννων στις καταδύσεις ο ΝΟΒΑ

Ο ΝΟΒΑ κατέκτησε το Κύπελλο Χριστουγέννων στις καταδύσεις, που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ, με τους διεθνείς αθλητές του συλλόγου Μήτρου Γρηγόρης και Χαλέμου Σταυρούλα να κατακτούν από τρεις πρώτες θέσεις. Το δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο ΝΟΒΑ, έχει ως εξής:

“Το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ η τελευταία διοργάνωση της χρονιάς για τις καταδύσεις με την επωνυμία “Κύπελλο Χριστουγέννων”. Από το ξεκίνημα του θεσμού  οι αγώνες γίνονταν στο κολυμβητήριο του Βόλου αλλά τα τελευταία χρόνια δεν είναι δυνατόν, λόγω της παλαιότητας των βατήρων (από το 2002).

Για την ομάδα του ΝΟΒΑ έλαμψαν τα αστέρια των διεθνών αθλητών Μήτρου Γρηγόρη και Χαλέμου Σταυρούλας, που κατέκτησαν από τρεις πρώτες θέσεις στα αγωνίσματα που συμμετείχαν στη Γ’ κατηγορία στους βατήρες ένα μέτρο 3M και σταθερός βατήρας αντίστοιχα.

Οι έξι  συνολικά πρώτες θέσεις έδωσαν και το τρόπαιο στην ομάδα του ΝΟΒΑ.

Οι τραυματισμοί, οι ασθένειες και οικογενειακοί λόγοι δεν επέτρεψαν στην ομάδα να κατέβει πλήρης τους αγώνες, αλλά οι δύο διεθνείς καταδύτες μας, που προπονούνται στην Αθήνα με τον ομοσπονδιακό προπονητή κ. Πέτρο Φυρίγο, απέδειξαν την αξία τους. Στο αγώνισμα ένα μέτρο Γ’ κατηγορία κοριτσιών καταγράφηκαν οι περισσότερες συμμετοχές. Σ’ αυτό συμμετείχε η αθλήτρια του ΝΟΒΑ Ρήγα Ελένη, που δοκίμασε νέο πρόγραμμα ασκήσεων και πλασαρίστηκε στην πρώτη οκτάδα του αγωνίσματος.

Εύλογα γεννάται το ερώτημα, πώς είναι δυνατόν οι αθλητές των καταδύσεων του Βόλου να προπονούνται στην Αθήνα με τον εθνικό προπονητή;

Θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι ένας επιτυχημένος αθλητικός σύλλογος εκτός από τους αθλητές και προπονητές θα πρέπει να βασίζεται και στους ανθρώπους που τον διοικούν.

Στο τμήμα καταδύσεων του ΝΟΒΑ για είκοσι και πλέον χρόνια ασκεί επιτυχημένα τα καθήκοντα του εφόρου ο κ. Κουτρομάνος Κώστας, που σε συνεργασία με την αντιπρόεδρο του συλλόγου κ. Παρασκευόπουλου Μαρία, που είναι μέλος του Δ.Σ. της ΚΟΕ, και με τον πρόεδρο κ. Λάμπη Τσουκαλά έχουν καθιερώσει τον όμιλο ως πρωταγωνιστή στα αθλήματα του υγρού στίβου.

Με την αλλαγή του αθλητικού νόμου (περί αθλητικής αναγνώρισης) οι μικροί σύλλογοι δεν κατάφεραν να εναρμονιστούν, έτσι αθλητές σαν τον Μήτρου και τη Χαλέμου βρήκαν φιλόξενη στέγη στην αγκαλιά του ΝΟΒΑ.

Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. του ομίλου λειτουργούν με γνώμονα το συμφέρον και την καταξίωση των αθλητών. Εξασφαλίζουν όσο είναι δυνατόν άριστες συνθήκες προπόνησης, συνεργαζόμενοι με τους πλέον καταξιωμένους προπονητές στον χώρο.

Η άψογη συνεργασία με την ΚΟΕ έχει αποφέρει τη συνεργασία των ομοσπονδιακών τεχνικών τόσο στο άθλημα των καταδύσεων όσο στην κολύμβηση και την καλλιτεχνική κολύμβηση. Έτσι προσελκύουν το ενδιαφέρον αρκετών καταξιωμένων αθλητών να ενταχθούν στο έμψυχο δυναμικό του συλλόγου, ακόμα και από την Αθήνα δημιουργώντας την αντίστροφη πορεία απ’ ό,τι συνηθίζεται.

Παράλληλα με την διοργάνωση Κύπελλο Χριστουγέννων, πραγματοποιήθηκε ημερίδα για την Ε’ κατηγορία (Προαγωνιστική). Ο ΝΟΒΑ συμμετείχε με τους Καρσιώτη Μυρτώ, Μαλακασιώτη Ελένη και Λιάρο Γιώργο που αγωνίστηκαν από τον βατήρα του 1 και των 3 μέτρων, με δεύτερες και τρίτες θέσεις, όπου έλαβαν μέρος, σηματοδοτώντας το ελπιδοφόρο μέλλον του τμήματος ως συνέχεια της επιτυχημένης του πορείας.

Οι προπονητές του ΝΟΒΑ Λιάρος Λάμπρος και Καπετανιά Θεοδώρα προετοιμάζουν τους μικρούς αθλητές και αθλήτριες με καθημερινές προπονήσεις στο γυμναστήριο του Κάραγατς με τραμπολίνο και ενόργανη γυμναστική και στην πισίνα του ΕΑΚ του Βόλου από τους Βατήρες του 1, των 3 και των 5 μέτρων, ώστε να είναι έτοιμοι για την επόμενη αγωνιστική δραστηριότητα.

Επίσης  το τμήμα συνεργάζεται με δυο ομοσπονδιακούς προπονητές, τον κ. Πέτρο Φυρίγο στο ΟΑΚΑ στην Αθήνα και τον κ. Νίκο Τουλούδη στο Βόλο, που είναι και ο συντονιστής του τμήματος.

Ο πρόεδρος του Ομίλου κ. Χαράλαμπος Τσουκαλάς και τα μέλη του Δ.Σ. συγχαίρουν όλους τους αθλητές-προπονητές και εφορία για τις επιτυχίες του και τους εύχονται καλή συνέχεια και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!”

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.