Προβάδισμα ΠΑΟΚ για πρόκριση, 0-1 την ΑΕΚ

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 1-0 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος με γκολ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Σε« νεκρό» χρόνο, η ομάδα της Θεσσαλονίκης με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μουργκ πήρε τη νίκη και το προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Κυπέλλου.

Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν στο ΟΑΚΑ με στόχο να μην χάσουν. Αυτό ήταν το πρώτο και κύριο μέλημα τους και φάνηκε τόσο από τις δύο ενδεκάδες όσο και κυρίως από τις αλλαγές που έκαναν οι Χιμένεθ και Γκαρσία που δεν πήραν το παραμικρό ρόστερ. Ήταν δεδομένο πως ένα λάθος ή ένα καλό στημένο θα ήταν αυτό που θα έδινε τη νίκη σε μια από τις δύο ομάδες.

Στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ είχε την ελαφρά υπεροχή. Έψαξε το γκολ από τον άξονα και τα πλάγια και είχε καλές φάσεις με τους Λόπες στο 7′ και Ολιβέιρα αλλά ο Πασχαλάκης ήταν εκεί. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ είχε μόνο μια καλή στιγμή και αυτή από λάθος του Τσιντώτα και πλασέ του Τζόλη που όμως ήταν κακό και ο Έλληνας γκολκίπερ μπλόκαρε εύκολα τη μπάλα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες. Η εικόνα δεν άλλαξε και ήταν ακόμα χειρότερη απ’ ότι στο πρώτο 45λεπτο και δεν υπήρξαν ούτε οι δύο – τρεις καλές στιγμές του πρώτου μέρους. Οι δύο προπονητές άρχισαν τις αλλαγές με τον έναν να ακολουθεί τον άλλο και χωρίς να παίρνει το παραμικρό ρίσκο για να αλλάξει κάτι σε σύστημα και να χτυπήσει τη νίκη.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γκαρσία έριξε στο παιχνίδι τον Μουργκ αντί του Τζόλη και ο Αυστριακός είχε άλλη άποψη για το τελικό αποτέλεσμα. Στο 90+4′ ο ΠΑΟΚ κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο και ο Μουργκ με ένα τρομερό φάουλ με το αριστερό έστειλε τη μπάλα στο γάμα της εστίας του Τσιντώτα και διαμόρφωσε το 0-1 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Νταντσένκο, Σβάρνας, Νεντελτσεάρου, Λόπες, Γαλανόπουλος (63΄ Σιμάνσκι), Κρίστιτσιτς, Μάνταλος (87΄Μαχαίρας), Γκαρσία, Τάνκοβιτς (63΄Αλμπάνης), Ολιβέιρα (68΄Ανσαριφάρντ).

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Μπάμπα, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (64΄ Ροντρίγκο), Αουγκούστο, Σβαμπ, Ελ Καντουρί (64΄ Ουάρντα), Ζίβκοβιτς, Τζόλης (90+1΄ Μουργκ), Κρμέντσικ (74΄ Σβιντέρσκι).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.