Η πρώτη μεγάλη μάχη του ΠΑΟΚ με τη Θέλτα στο γήπεδο της Τούμπας είναι σήμερα (19/2). Οι δύο ομάδες κοντράρονται στη Θεσσαλονίκη για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ (19.45, Cosmote Sport 3), αναζητώντας το προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς σε μία εβδομάδα στο Βίγκο.
Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε καλό μομέντουμ, αλλά δεδομένα υπάρχει και η επιβάρυνση. Πολλά και σημαντικά παιχνίδια, τα οποία τα έβγαλε με τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Πρόκριση στα νοκ-άουτ του Γιουρόπα Λιγκ, πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, αλλά και η “λευκή” ισοπαλία με την ΑΕΚ που τον κρατά σε τροχιά κορυφής στο πρωτάθλημα.
Η κούραση είναι υπαρκτή, όπως και τα πολλά προβλήματα για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος μεσοεπιθετικά έχει μετρημένες επιλογές. Αυτό διότι δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες των Μεϊτέ, Πέλκα, Κωνσταντέλια, Ιβανούσετς, Ντεσπόντοφ. Αποστολή δεν ανακοινώθηκε, ωστόσο τα προβλήματα είναι γνωστά και μένει να φανεί ποιες θα είναι οι επιλογές του Ρουμάνου προπονητή στην ενδεκάδα, ενώ ο ίδιος δεν θα είναι στον πάγκο λόγω τιμωρίας.
Η Θέλτα αποτελεί ένα εξαιρετικό σύνολο, το οποίο έχει ποιότητα μεσοεπιθετικά και ζητήματα στο ανασταλτικό κομμάτι. Εκτός εδώ και καιρό είναι ο Άλβαρο Νούνιες, ενώ για λόγους τακτικής έμειναν στην Ισπανία οι Φράνκο Τσέρβι και Τζόζεφ Αϊντού. H αποστολή της Θέλτα: Ιονούτ Ράντου, Ιβάν Βιγιάρ, Μαρκ Βιδάλ, Χάβι Ρουέδα, Όσκαρ ΜΙνγκέσα, Σέρχιο Καρέιρα, Μιχάιλο Ρίστιτς, Χάβι Ροντρίγκες, Μάνου Φερνάντες, Καρλ Στάρφελτ, Μάρκος Αλόνσο, Γοέλ Λάγκο, Κάρλος Ντομίνγκες, Ιλάιξ Μορίμπα, Μιγκέλ Ρομάν, Ματίας Βεσίνο, Φερ Λόπες, Ούγκο Άλβρες, Βίλιοτ Σβέντμπεργκ, Ιάγο Άσπας, Μπόρχα Ιγκλέσιας, Πάμπλο Ντουράν, Φεράν Γιουτγκλά, Γιονές Ελ-Αμπντελαουί.


















