Προβληματίζει τον ΕΣΑΚΕ το ενδεχόμενο συνέχισης των πρωταθλημάτων από την Α2 και κάτω

Νέα τηλεδιάσκεψη με μια σειρά από σοβαρά θέματα που αφορούν την επόμενη μέρα του επαγγελματικού μπάσκετ έχει προγραμματίσει με τα σωματεία της Α1 την επόμενη εβδομάδα ο ΕΣΑΚΕ.

Μετά την κατάθεση της τροπολογίας από τον Υφυπουργό Αθλητισμού  Λευτέρη Αυγενάκη, που δίνει τη δυνατότητα σε Ομοσπονδίες και Λίγκες να αποφασίσουν την τροποποίηση των προκηρύξεων των πρωταθλημάτων για τη σεζόν 20190-20, ο ΕΣΑΚΕ καλείται να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις του. Το ενδεχόμενο της επανέναρξης του πρωταθλήματος δεν απασχολεί τη λίγκα, που έχει ήδη αποφασίσει την οριστική διακοπή του.

 

Στον ΕΣΑΚΕ το προηγούμενο διάστημα είχαν έναν έντονο προβληματισμό: «Τι θα κάνουμε εάν τελικά η ΕΟΚ αποφασίσει ολοκλήρωση πρωταθλημάτων από την Α2 και κάτω; Τι θα γίνει με τις δυο ομάδες που θα εξασφαλίσουν άνοδο;». Μια λύση που είχε προταθεί ήταν να γίνει πρωτάθλημα με την παρουσία 16 ομάδων στην Basket League για τη σεζόν 2020-21. Η ίδια πρόταση θα επανέλθει εάν τελικά τα πρωταθλήματα της ΕΟΚ ολοκληρωθούν κάτι που ακόμη δεν έχει αποφασιστεί από την Ομοσπονδία.

Προηγουμένως όμως θα πρέπει να ξεκαθαριστεί οριστικά αν οι 14 ομάδες που σήμερα μετέχουν στην Α1 επιθυμούν και μπορούν να μείνουν στη μεγάλη κατηγορία. Το ζητούμενο βέβαια δεν είναι μόνο εάν θέλουν αλλά κι αν μπορούν, καθώς ο ΕΣΑΚΕ εμφανίζεται αποφασισμένος να θεσπίσει κριτήρια συμμετοχής!  Ένα άλλο θέμα που απασχολεί έχει να κάνει με τις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας αναφορικά με τους όρους διεξαγωγής των αγώνων εν μέσω πανδημίας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η εισήγηση της επιστημονικής ομάδας του πρωθυπουργού είναι η διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων θυρών (ιδίως σε κλειστά γήπεδα), είτε η περιορισμένη παρουσία φιλάθλων ανάλογα με την χωρητικότητα. «Πως θα ξεκινήσουμε ένα πρωτάθλημα υπό αυτές τις συνθήκες; Πώς θα επιβιώσουν οι ομάδες εάν στερηθούν και έσοδα από εισιτήρια;» είναι ο προβληματισμός που ήδη έχει τεθεί.

πηγή: ethnos.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.