Ψάχνει «παράθυρα» η Ρεάλ για να αποχωρήσει από την ACB

Το ενδεχόμενο αποχώρησης από το ισπανικό πρωτάθλημα μπάσκετ εξετάζει πάρα πολύ σοβαρά η Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι εξελίξεις στο τμήμα είναι ραγδαίες, μετά τα διαιτητικά λάθη στον τελικό του Copa del Rey κόντρα στην Μπαρτσελόνα, με τους «μερένγκες» να ψάχνουν όλα τα νομικά παράθυρα που υπάρχουν για να φύγουν από την ACB!

Μετά τον αγώνα οι Μαδριλένοι είχαν ζητήσει από την λίγκα να βγει δημόσια και να καταδικάσει τα λάθη που έγιναν στο συγκεκριμένο ματς εις βάρος της «βασίλισσας», ωστόσο, η ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ACB έκανε αναφορά μόνο για «σοβαρά λάθη» και κατά τ΄ άλλα μιλούσε για μία διοργάνωση «σπουδαίου επιπέδου»

Οι πρωταθλητές Ευρώπης μετά την εξέλιξη αυτή είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στο… επόμενο στάδιο, που εφόσον πραγματοποιηθεί θα φέρει τα πάνω κάτω.

Τα δημοσιεύματα στην Ιβηρική χερσόνησο αναφέρουν ότι οι δικηγόροι της Ρεάλ εξετάζουν με κάθε λεπτομέρεια όλες τις παραμέτρους μίας πιθανής αποχώρησης της ομάδας από την λίγκα και τη συμμετοχή της μόνο στην Euroleague.

Τα πράγματα δεν είναι απλά, εξετάζονται εξονυχιστικά όλα τα συν και τα πλην μίας τέτοιας ενέργειας και το κυριότερο κατά πόσο η ομάδα θα μπορέσει να «επιβιώσει» οικονομικά μακριά από το πρωτάθλημα της χώρας.

Η «As» υποστηρίζει ότι η Ρεάλ εξετάζει το ενδεχόμενο συμμετοχής μόνο στην Euroleague, η οποία από τη νέα σεζόν θα γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστική και πιο «ελκυστική» με τη συμμετοχή 18 ομάδων και σημαντικών αλλαγών των κανονισμών.

Από την πλευρά της η «Marca» υπογραμμίζει ότι ο κανονισμός της Euroleague αναφέρει ξεκάθαρα πως για να συμμετάσχει μία ομάδα στην διοργάνωση θα πρέπει ταυτόχρονα να λαμβάνει μέρος σε μία εγχώρια λίγκα.

Βέβαια, εδώ, η Ρεάλ, η οποία έχει συμβόλαιο τύπου Α, θα μπορούσε να ζητήσει σε μία από τις προσεχείς συνεδριάσεις των ανθρώπων της διοργάνωσης, να εξαιρεθεί από τον κανονισμό μέσω ψηφοφορίας. Κι αν γίνει κάτι τέτοιο είναι πάρα πολύ πιθανό το σενάριο να «προκριθεί» αυτό το αίτημα, μιας και η Euroleague δεν θα μπορούσε να σκεφτεί ότι δεν θα έχει… στους κόλπους της μία ομάδα του βεληνεκούς της Ρεάλ Μαδρίτης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.