Ψάχνουν προπονητές και δεν βρίσκουν…

Στα όρια της κραυγής αγωνίας οι φωνές των σωματείων Ιστιοπλοΐας

Ανοικτή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΙΟ με την παρουσία προέδρων και εφόρων από ομίλους όλης της χώρας έγινε στον Βόλο στο περιθώριο του πανελλήνιου πρωταθλήματος Optimist U13 που διοργάνωσε ο ΝΟΒ-Α, με το τεράστιο θέμα που απασχολεί κυρίως τους ομίλους της Περιφέρειας είναι η αδυναμία εξεύρεσης προπονητών.

Όπως τονίζει και η ΕΙΟ, παρά το γεγονός ότι από την τελευταία Σχολή αποφοίτησαν 108 προπονητές Τριγώνου, πολλά είναι τα σωματεία που δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους, με αποτέλεσμα να δημιουργείται δραματικό πρόβλημα με την ομαλή λειτουργία τους.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, οι εκπρόσωποι των ομίλων επιθυμούν τη δημιουργία μιας νέας Σχολής, αλλά με την βασική προϋπόθεση να βρεθεί ένα πλαίσιο, έτσι ώστε οι νέοι προπονητές κατά κάποιον τρόπο να υποχρεώνονται να εργαστούν στα σωματεία κι όχι να προτιμούν μόνο άλλες θέσεις. Μόνο έτσι θα μείνουν ζωντανοί οι όμιλοι.

Από εκεί και πέρα το σύνολο των παραγόντων εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξαιρετική διοργάνωση του πρώτου πανελλήνιου πρωταθλήματος U13 στα Optimist από το οποίο προέκυψε και η εθνική ομάδα.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων επιθυμούν αυτό να γίνει θεσμός , ενώ συζητήθηκε το νέο αγωνιστικό πρόγραμμα που θα τεθεί προς ψήφιση στη γενική συνέλευση της 24ης Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι υπεύθυνοι των ομίλων το χαρακτήρισαν πρωτοποριακό και συμφώνησαν ότι το πρόγραμμα έχει σαν βασικό άξονα τη στήριξη της Περιφέρειας.

Τέλος, στο ανοικτό ΔΣ της ΕΙΟ στον Βόλο τέθηκε ο προβληματισμός πολλών παραγόντων για το γεγονός ότι μετά την επανέναρξη της λειτουργίας των ομίλων λόγω της πανδημίας και τη δημιουργία του μητρώου σωματείων συναντούν ένα σωρό προβλήματα, όντας υποχρεωμένοι να ξεκινήσουν από την αρχή όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και αντιμετώπισαν διάφορα θέματα με τα Πρωτοδικεία, τις Περιφέρειες κι άλλες δημόσιες Αρχές.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.