ΠΣΑΚ: «Μπάσκετ δεν είναι μόνο οι μεγάλες κατηγορίες…»

Σε αναμονή τέσσερις ομάδες της Μαγνησίας

Τον προβληματισμό του για το γεγονός πως δεν έχει γνωστοποιηθεί κάποια κυβερνητική πρόθεση για επανεκκίνηση και των μικρότερων κατηγοριών μπάσκετ, έπειτα από την Α2, εξέφρασε μέσω ανακοίνωσής του ο ΠΣΑΚ.

Η ανακοίνωση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών έχει ως εξής:

«Μπάσκετ ΔΕΝ είναι μόνον οι μεγάλες κατηγορίες…

Ανάμεικτα είναι τα συναισθήματα στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, καθώς, ναι μεν υπάρχει ικανοποίηση για την έναρξη της Α2 κατηγορίας, ωστόσο, είναι αδιανόητο να μην έχουν ξεκινήσει και οι μικρότερες κατηγορίες, ενώ άνοιξε ήδη το λιανεμπόριο και έχει προγραμματιστεί η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία και το άνοιγμα -υπο προϋποθέσεις- στην εστίαση.

Ωραίες είναι οι βιτρίνες, όμως, σημαντικότερη είναι η δουλειά που γίνεται πίσω από αυτές. Χωρίς δουλειά, σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχουν βιτρίνες!

Το οξυγόνο του ελληνικού μπάσκετ, είναι οι μικρότερες κατηγορίες και οι ακαδημίες».

Στις μικρότερες εθνικές κατηγορίες, η Μαγνησία έχει συνολικά τέσσερις εκπροσώπους. Η Νίκη αγωνίζεται στη Β’ Εθνική Κατηγορία Ανδρών, οι Ολυμπιακός Βόλου και ΓΣ Αλμυρού στη Γ΄ Εθνική, ενώ η Νίκη Βόλου έχει παρουσία και στην Α2 Εθνική Γυναικών. Για τις συγκεκριμένες κατηγορίες λοιπόν δεν υπάρχει καμία φωνή και απάντηση, ούτε καν αρνητική στο ενδεχόμενο ν’ ανοίξουν τα πρωταθλήματα και πάλι…