Με 500 χιλιάδες ευρώ οι ομάδες στη Super League 2!

Ψηφίστηκε επί της αρχής το Αθλητικό Νομοσχέδιο

Επί της αρχής, επί των άρθρων και επί του συνόλου του, ψηφίστηκε το αθλητικό νομοσχέδιο Αυγενάκη στη Βουλή, με τις εργασίες να ολοκληρώνονται στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Μάλιστα, κατά την ομιλία του στο κλείσιμο των εργασιών ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε στην αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου, μέσω της συγχώνευσης SL2-FL  χαρακτηρίζοντας τον νόμο και την αναδιάρθρωση Βασιλειάδη ως έκτρωμα! «Ήταν ένας αχταρμάς όπου δημιουργήθηκαν τρεις επαγγελματικές κατηγορίες ποδοσφαίρου με κατά τύπον ΠΑΕ. Αλλάζουμε το αποτυχημένο μοντέλο του 2019 όπου με 30 χιλιάδες ευρώ και με χρηματοδότηση από την ΕΡΤ μπορούσες να συστήσεις ΠΑΕ. Δημιουργούμε ισχυρές ΠΑΕ με μετοχικό κεφάλαιο 250 χιλιάδων ευρώ και 150.000 ευρώ εγγυητική επιστολή, με τους μισούς ποδοσφαιριστές που θα δηλώνονται στο φύλλο αγώνα να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις Εθνικές ομάδες, με τριετή συμφωνία για τα τηλεοπτικά (σ.σ. η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών σε SL2 και FL προβλέπεται στο νόμο), με 18 ομάδες από το καλοκαίρι του 2024».

Πώς θα έχουν πλέον τα οικονομικά δεδομένα; Ακόμη και για τις ομάδες που θα ανέβουν κατηγορία από τη Γ’ Εθνική, οι ΠΑΕ καλούνται να έχουν Μετοχικό Κεφάλαιο τουλάχιστον 350 χιλιάδων ευρώ (αντί 100 χιλιάδων ευρώ που ίσχυε έως τώρα για τη SL2 και 30 χιλιάδων ευρώ για FL), με συνακόλουθη αύξηση στις 700 χιλιάδες ευρώ για τη Super League 1 (από 500 χιλιάδες ευρώ), αλλά και να καταθέσουν Εγγυητική Επιστολή στην ΕΕΑ τουλάχιστον 150 χιλιάδων (αντί 15 χιλιάδων). Οπότε, με αυτά τα αυξημένα πλέον νούμερα, όλοι  περιμένουν να δουν πόσες και ποιες ομάδες θα μπορούν ν’ ανταποκριθούν.

Σύμφωνα μάλιστα με τον κο Αυγενάκη, στις 23 Ιουλίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες που χρειάζονται για να γίνει ο έλεγχος των ΠΑΕ από την ΕΕΑ. Από εκεί και πέρα, η συμμετοχή των ομάδων Β’ των ΠΑΕ της SL1 που θα συμμετάσχουν στην SL2 έχει σύμφωνα με τον υφυπουργό Αθλητισμού αναπτυξιακά χαρακτηριστικά.

«Θα αυξηθεί η εμπορικότητα του πρωταθλήματος. Οι Β’ ομάδες, φυσικά, απαγορεύεται να αγωνίζονται στην ίδια κατηγορία με τη μητρική ΠΑΕ, ενώ μπορούν να επιλέξουν εάν θα συμμετάσχουν στην Super League 2 ή στην ερασιτεχνική Γ’ Εθνική. Κάθε άλλη λεπτομέρεια θα ρυθμιστεί από την ΕΠΟ» τόνισε ο κ. Αυγενάκης και συμπλήρωσε: «Έτσι θα πάψει και το γαϊτανάκι των δανεικών και αυτά που γράφονταν είτε είχαν βάση είτε όχι».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.