Ψηφίστηκε επί της αρχής το αθλητικό σχέδιο νόμου

Δεκτό επί της αρχής κατά πλειοψηφία έγινε το αθλητικό σχέδιο νόμου, που συζητήθηκε στη διαρκή επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής.

Υπέρ τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιφυλάχθηκαν για τη συζήτηση στην ολομέλεια και το ΚΚΕ δήλωσε «παρών», με τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Κωνσταντινέα, να εκφράζει προβληματισμό για τον τρόπο που ψήφισαν οι εισηγητές των κομμάτων.

«Με κάλυψαν όλοι οι παράγοντες που είπαν πως είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Με προβληματίζει που ψηφίζουν με επιφύλαξη, όταν όλοι δηλώνουν πως είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Ελπίζω να μην γίνεται για μικροπολιτικούς σκοπούς. Αν δεν μπορούμε να τα βρούμε σε απλά πράγματα, πώς θα τα βρούμε σε πολυσύνθετα;» αναρωτήθηκε ο Μεσσήνιος βουλευτής.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, δήλωσε πως έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα από την ακρόαση των εξωκοινοβουλευτικών προσώπων.

Αναφορικά με τις επισημάνσεις του Νίκου Κακλαμανάκη για την ανυπαρξία σχολής προπονητών, είπε ότι θα πρέπει να βρεθεί μια λύση κι επισήμανε ότι το ουσιώδες πρόβλημα είναι η μη λειτουργία της σχολής προπονητών σε μόνιμη βάση.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Φουντουλάκης, ζήτησε να μην ορίζει ο εκάστοτε υπουργός τα επτά μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΕ, αφού όπως υπογράμμισε αυτό μειώνει προσωπικά όσους ασχολούνται με το κίνημα, ειδικά από τη στιγμή κατά την οποία «έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε το αυτοδιοίκητο», όπως τόνισε.

Ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Μανώλης Κολυμπάδης, δήλωσε σύμφωνος με την τακτοποίηση των αθλητικών χώρων, εκτιμώντας πως η διευθέτηση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και θα επιλύσει πολλά προβλήματα.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη, επισήμανε ότι σε γενικές γραμμές το νομοσχέδιο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και πρότεινε οι Ολυμπιονίκες που έχουν διοριστεί να εργάζονται σε φορείς του αθλητισμού και στη Γ.Γ.Α., όπου θα μπορούν να προσφέρουν πολύ περισσότερο, ενώ ζήτησε οι σχολές προπονητών να γίνονται πιο συχνά.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. των Special Olympics, Διονύσης Κοδέλλας, επισήμανε ότι «το δικό μας κίνημα είναι εθελοντικό. Το νομοσχέδιο θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε το πρόγραμμά μας».

Τέλος, ο γενικός διευθυντής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Ελλάδας, Νίκος Ζωητός, δήλωσε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση λύνει αρκετά προβλήματα και απλουστεύεται η όλη διαδικασία ίδρυσης ξενοδοχείων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.