“Χυλόπιτα” των παικτών στον Μπερτομέου για την επανέναρξη της Euroleague

Μια μεγαλοπρεπή… χυλόπιτα έφαγε από τους παίκτες ο Ζόρντι Μπερτομέου. Ο «χαλίφης» της Euroleague είχε τηλεδιάσκεψη το Σάββατο (23/5) με αντιπροσωπεία παικτών των ομάδων της διοργάνωσης, προκειμένου να διαπιστώσει τις προθέσεις των αθλητών για το πλάνο που έχει φτιάξει για επανεκκίνηση της σεζόν. Οι παίκτες όμως, του έβγαλαν «στοπ»!

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague ρώτησε τους παίκτες την άποψή τους για το πλάνο που έχει φτιαχτεί για το restart, το οποίο θέλει όλα ματς (κανονική περίοδος συν τελική φάση μέσω Final-8) να διεξάγονται 4 έως 26 Ιουλίου σε μια πόλη.

Η συντριπτική πλειοψηφία των παικτών του γύρισε την πλάτη και απάντησε στον Bertomeu ότι είναι αντίθετη με το ενδεχόμενο να αρχίσει και πάλι η αγωνιστική περίοδος.

Οι παίκτες ξεκαθάρισαν ότι το πλάνο που έχει φτιαχτεί δεν μπορεί να υλοποιηθεί, διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος τραυματισμών.

Οι παίκτες τόνισαν ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν σοβαροί τραυματισμοί, καθώς άπαντες έχουν μείνει πάρα πολύ πίσω μετά την δίμηνη καραντίνα και φυσικά την ουσιαστική απραξία (έκαναν μεν προπονήσεις σπίτια τους, αλλά αυτό φυσικά και δεν φτάνει).

Ο Bertomeu προσπάθησε να τους καθησυχάσει και τους είπε ότι επίσης ότι δεν πρέπει να έχουν φόβο ούτε για τον κορωνοϊό, καθώς θα παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, αλλά οι παίκτες δεν έκαναν πίσω.

Τον Ολυμπιακό εκπροσώπησαν οι Βασίλης Σπανούλης (αρχηγός) και Κώστας Παπανικολάου (εκπρόσωπος της ομάδας της Ένωσης Παικτών της διοργάνωσης – ELPA). Ο Παναθηναϊκός εκπροσωπήθηκε από τους Νικ Καλάθη (αρχηγός) και Ίαν Βουγιούκα (εκπρόσωπος ELPA).

Το αν πάντως, η διοργάνωση θα συνεχιστεί ή όχι θα αποφασιστεί οριστικά τη Δευτέρα (25/5) στην σύσκεψη κορυφής ανάμεσα στον Bertomeu και στις ομάδες της Euroleague.

πηγή: basketblog.gr

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.