“Διαδικαστικό το θέμα της ολοκλήρωσης της νέας ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου”

Τονίζεται σε ανακοίνωση της πενταμελούς επιτροπής

Ανακοίνωση ενημερωτικού χαρακτήρα εξέδωσε η πενταμελής επιτροπή για τη σύσταση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου. Σ’ αυτήν αναφέρεται ότι είναι καθαρά διαδικαστικό το θέμα της ολοκλήρωσης σύστασης της νέας ΠΑΕ και πως οι άνθρωποι που θ’ αναλάβουν τη διοίκησή της έχουν θέσει τις αγωνιστικές τους προτεραιότητες, ενώ γίνεται γνωστό ότι πλήρωσαν και το παράβολο συμμετοχής στο Κύπελλο Ελλάδας. Επίσης, η πενταμελής επιτροπή πληροφορεί ότι αναμένεται η έγγραφη πρόταση του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ για τη χρήση του γηπέδου της Νεάπολης μετά από σχετικό αίτημα που έγινε από την πλευρά του Ολυμπιακού Βόλου. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Ως έχοντες την ευθύνη για τη σύσταση της ΠΑΕ και με δεδομένο το εύλογο ενδιαφέρον των χιλιάδων φιλάθλων μας για τις υπό εξέλιξη διαδικασίες για τη δημιουργία της ΠΑΕ, θέλουμε να  γνωρίσουμε  ότι:

1. Διαδικαστικού χαρακτήρα είναι οι εναπομένουσες διαδικασίες για την ολοκλήρωση της ΠΑΕ ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937.
2. Με τη συνεργασία των ανθρώπων που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για την λειτουργία της ομάδας μας έχουν δρομολογηθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ομαλή λειτουργία της ΠΑΕ που θα συσταθεί.
3. Προτεραιότητες αυτών των ανθρώπων είναι η στελέχωση της προπονητικής ομάδας, η ανανέωση με ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στην πρωταθλήτρια περσινή ομάδα και η στελέχωση της με ποδοσφαιριστές που θα δώσουν μια άλλη ταυτότητα στο νέο Ολυμπιακό Βόλου.
4. Από τους ίδιους κατατέθηκε στην ΕΠΟ η δήλωση συμμετοχής της ομάδας μας στη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας 2019-2020 μαζί με το παράβολο των 3000 ευρώ ενώ αποπληρώθηκαν και τα πρόστιμα που βάρυναν την ομάδα μας από την περσινή αγωνιστική περίοδο.
5. Ως συνέχεια της συνάντησης αντιπροσωπείας της Διοικούσας Επιτροπής της υπό σύσταση ΠΑΕ με τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019 κατατέθηκε έγγραφο αίτημα, προκειμένου να μας δοθούν εγγράφως οι όροι για την υπογραφή σύμβασης παραχώρησης του γηπέδου ποδοσφαίρου της Νεάπολης, ως έδρα και αναμένουμε την απάντηση”.

Φαινομενική η στασιμότητα

Η ανακοίνωση της πενταμελούς επιτροπής δείχνει ότι η στασιμότητα που υπάρχει στον Ολυμπιακό Βόλου είναι φαινομενική, αφού οι εξελίξεις εξαρτώνται από την έγκριση του καταστατικού της νέας ΠΑΕ, που θα επιτρέψει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη σύστασή της.

Στο ουσιαστικό όμως κομμάτι, αυτό δηλαδή των επαφών με παίκτες του περσινού ρόστερ, με υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους, όπως και με υποψήφια στελέχη του προπονητικού team αλλά και της νέας διοίκησης, μπορεί να μην υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο, αλλά τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη του. Έτσι, όσο υπάρχει η δυνατότητα πολλά πράγματα προχωράνε, ώστε οι ανακοινώσεις να γίνουν γρήγορα μετά το πέρας των διαδικασιών για τη νέα ΠΑΕ.

Η «σιγή ασυρμάτου» είναι επιλογή των ανθρώπων που χειρίζονται τον προγραμματισμό της ομάδας, αφού θέλουν πρώτα να γίνουν άλλα πράγματα που προηγούνται χρονικά και μετά να ακολουθήσουν οι όποιες ανακοινώσεις.

Θυμίζουμε ότι πέρσι τελείωσαν το πρωτάθλημα οι εξής 23: Γιακουμής, Παλιούρας, Ζάχος, Μπουτζίκος, Καναβός, Πατσής, Παπαϊωάννου, Παπουτσογιαννόπουλος, Οικονομόπουλος, Νικολακάκης, Μαργαρίτης, Ναζίμ, Κόλα, Ριζογιάννης, Ρόκας, Λώττας, Σκοπελίτης, Σερτζίνιο, Καμπλιώνης, Σαχινίδης, Ζγκούρι, Φλίγκος και Μάντζιος. Απ’ αυτούς δεδομένα δε συνεχίζουν στην ομάδα οι Ριζογιάννης, Φλίγκος, Μάντζιος και Παλιούρας, ενώ Οικονομόπουλος, Ναζίμ, Σερτζίνιο είναι κοντά στην έξοδο. Ο πρώτος έχει γραφτεί ότι έχει προχωρημένες επαφές με τα Τρίκαλα, ο δεύτερος έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον ομάδων της Super League 2, ενώ ο τρίτος επιδιώκει να μείνει με την οικογένειά του στη Ρόδο και να βρει ομάδα εκεί. Από κει και πέρα καλή διάθεση υπάρχει εκατέρωθεν και για τους Κόλα και Σκοπελίτη, ενώ για τους Γιακουμή και Μπουτζίκο δεν επιβεβαιώνεται από επίσημα χείλη η συμφωνία για παραμονή, αν και όλα δείχνουν ότι οι πιθανότητες να φορούν την ερυθρόλευκη φανέλα είναι αυξημένες.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.