“Δύναμη” στην έδρα της η Νίκη, οδήγησε στην πρώτη τους ήττα τα Τρίκαλα με 2-0

Ο Ντομίνγκεθ πανηγυρίζει το 1-0 μαζί με τον Τσιώλη

Για μία ακόμη φορά, η Νίκη εκμεταλλεύτηκε την έδρα της και πήρε το πέμπτο της τρίποντο ως γηπεδούχος σε επτά παιχνίδια, σπάζοντας το αήττητο των πρωτοπόρων Τρικάλων με σκορ 2-0. Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη, δείχνοντας σοβαρότητα στην άμυνα, σταθερότητα κάτω από τα γκολπόστ με τον Αποστολίδη και αποτελεσματικότητα στην επίθεση κατέκτησε μία δίκαιη νίκη με … λάτιν γκολ, το πρώτο με σουτ εκτός περιοχής του Ντομίνγκεθ στο  23’ και με φάουλ του Λούκας Γκαρσία στο 76’, με την μπάλα να χτυπά και στον Λώττα, που ήταν στο τείχος.

Η διάταξη των ομάδων

Για τη Νίκη ο Αποστολίδης ήταν στο τέρμα, οι Κ. Κυριακίδης, Σ. Κυριακίδης δεξιός και αριστερός μπακ αντίστοιχα, Μπαλάφας, Αλιατίδης οι δύο στόπερ, ενώ οι Μπιτσάκος, Ντομίνγκεθ αποτέλεσαν το δίδυμο των αμυντικών μέσων. Κρουθ, Τσιώλης ήταν στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής, ο Λούκας Γκαρσία είχε επιτελικό ρόλο και ο Ροχάνο ήταν ο φορ. Στην αρχή του δεύτερου μέρους ο Καμπαγέρο πέρασε στη θέση του Τσιώλη και πήρε θέση στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ενώ ο Λούκας Γκαρσία πέρασε δεξιά, με τον Κρουθ να μετατοπίζεται στη απέναντι πλευρά.

Τα Τρίκαλα είχαν τερματοφύλακα τον Γιακουμή, ενώ στην άμυνα με φορά από τα δεξιά προς τ’ αριστερά ήταν Σανδραβέλης, Γιαννίτσης, Βέρτζος, Νιάρος. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής ο Περικλής Αμανατίδης τοποθέτησε τρεις παίκτες, που έχουν κυρίως ανασταλτικές αρμοδιότητες, τους Ριζογιάννη, Τεγούση και Παπαγεωργίου, ενώ οι Λώττας και Πελάεθ ήταν τυπικά αριστερά και δεξιά, αφού συνέκλιναν συνεχώς προς τα μέσα. Τέλος, κλασικός προωθημένος ήταν ο Σταματής.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Το πρώτο σουτ του αγώνα ήταν αυτό του Λούκας Γκαρσία από τα 30 μέτρα, που βρήκε σε ετοιμότητα τον Γιακουμή, οποίος μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία στο 9’. Στο επόμενο λεπτό καταγράφηκε μία επικίνδυνη στιγμή για τα Τρίκαλα. Ο Σταματής ξέφυγε από θέση μέσα αριστερά της περιοχής και έκανε το πλασέ από πλάγια θέση, με την μπάλα να περνά άουτ, αφού ο Παπαγεωργίου, που πήγε να κάνει την προβολή μέσα από τη μικρή περιοχή, δεν πρόλαβε.

Στο 22’ με μία δύσκολη επέμβαση λίγο κάτω από το δεξί το παραθυράκι ο Μάνος Αποστολίδης κράτησε το μηδέν σε μία πολύ όμορφη απευθείας εκτέλεση φάουλ από θέση μέσα αριστερά του Ριζογιάννη. Οι Τρικαλινοί σε αυτή τη φάση κέρδισαν κόρνερ, αλλά οι γηπεδούχοι μετά την εκτέλεσή του πήρε την μπάλα και έβγαλε γρήγορη αντεπίθεση. Ο Κρουθ έδωσε από τον άξονα στον Ντομίνγκεθ, ο οποίος πήγε να περάσει κάθετα στον Ροχάνο. Η μπάλα κόντραρε πάνω στον Ριζογιάννη και για καλή του τύχη ο Ντομίνγκεθ την ξαναβρήκε μπροστά του. Από το ημικύκλιο ο Ισπανός μέσος είχε όλο το πεδίο ελεύθερο μπροστά του να σουτάρει, πράγμα που έκανε, στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία του Γιακουμή για το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς στο 23’.

Στο 34’ ο Ροχάνο πήγε να βγει στην αντεπίθεση, αλλά ο διαιτητής Πανυτσίδης έδωσε ανύπαρκτο επιθετικό φάουλ πάνω στον Ριζογιάννη από τον Αργεντινό, εξοργίζοντας την κερκίδα.

Τέλος, στο 45’ ο Αποστολίδης αιφνιδιάστηκε στο μακρινό σουτ του Ριζογιάννη, μην μπορώντας να μπλοκάρει, και παραχώρησε κόρνερ. Το πρώτο κόρνερ πέρασε ανεκμετάλλευτο, αλλά οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν δεύτερο συνεχόμενο. Ο Λώττας το εκτέλεσε από τ’ αριστερά και στο πρώτο δοκάρι ο Σταματής δεν μαρκαρίστηκε σωστά και πήρε την κεφαλιά, που έφυγε λίγο πάνω από την εστία σε μία καλή φάση για τα Τρίκαλα.

Οι φάσεις του δεύτερου μέρους

Στο 54’ ο Μπαλάφας πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι μετά το κόρνερ του Κρουθ από την αριστερή πλευρά και μέσα στη μικρή περιοχή, ενώ είχε πηδήξει για νέα κεφαλιά ο Αλιατίδης για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά τον πρόλαβε με καθοριστική επέμβαση αμυντικός των Τρικάλων.

Στο 61’ η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια, με τον Αποστολίδη πάντως να ελέγχει, στο σουτ του Ριζογιάννη, αλλά ο Πανυτσίδης είδε ότι κάπου κόντραρε η προσπάθεια του έμπειρου μέσου και έδωσε κόρνερ.

Πέντε λεπτά μετά η Νίκη έκανε αδικαιολόγητο λάθος έξω από την περιοχή της και τροφοδοτήθηκε ο Σανδραβέλης, που έκανε τη σέντρα από τα δεξιά χαμηλά στο πρώτο δοκάρι, ο Τσίπρας έκανε την προβολή και σωτήρια στην αριστερή του γωνία ο Αποστολίδης έδιωξε σε κόρνερ.

 Στο 75’ ο Λούκας Γκαρσία μετά από ατομική του προσπάθεια κέρδισε καθαρό φάουλ από τον Τεγούση. Ο παθών λίγο έξω από την περιοχή έστησε την μπάλα και ανέλαβε την εκτέλεση. Η μπάλα κόντραρε στο σώμα του Λώττα, που ήταν στο τείχος, άλλαξε πορεία και πήγε στη δεξιά γωνία του Γιακουμή, που είχε κάνει κίνηση στη αριστερή. Έτσι έγινε το 2-0 για τη Νίκη στο 76’, με τον Λούκας Γκαρσία να σκοράρει το τρίτο του τέρμα με φάουλ μετά τα δύο με την Καβάλα.

Στο 82’ η κεφαλιά του Ροχάνο ανάμεσα από μικρή περιοχή και πέναλτι κόντραρε σε αντίπαλο και πέρασε κόρνερ, αλλά ο Πανυτσίδης προς γενική έκπληξη έδειξε άουτ. Τρία λεπτά μετά ο Τσίπρας δέχθηκε την κάθετη και βγήκε μόνος του, αλλά πριν εκτελέσει τον μάρκαρε σωστά ο Αλιατίδης και ο επιθετικός των Τρικάλων έχασε την ισορροπία του και βρέθηκε στο έδαφος, χωρίς να υπάρχει τίποτα επιλήψιμο.

Τελευταία φάση του αγώνα ήταν στο 94’, με τον Γιακουμή να αποκρούει στην αριστερή του γωνία το φάουλ του Κρουθ σε κόρνερ, το οποίο δεν εκτελέστηκε, αφού ο Πανυτσίδης σφύριξε τη λήξη.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης, Κ. Κυριακίδης, Σ. Κυριακίδης, Μπαλάφας, Αλιατίδης, Μπιτσάκος, Ντομίνγκεθ, Κρουθ, Τσιώλης (46’ Καμπαγέρο), Λούκας Γκαρσία (91’ Βοσνιάδης), Ροχάνο (86’ Καπός)

ΤΡΙΚΑΛΑ: Γιακουμής, Σανδραβέλης, Νιάρος (75’ Ντόσης), Γιαννίτσης, Βέρτζος, Ριζογιάννης, Τεγούσης, Παπαγεωργίου, Λώττας (77’ Γρηγορόπουλος), Πελάεθ, Σταματής (56’ Τσίπρας)

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.