“Να κουβαλήσουμε την Ελλάδα στους ώμους μας”

Με χαρακτηριστική άνεση προκρίθηκε η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης Παίδων στις 8 καλύτερες ομάδες του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, που διεξάγεται στον Βόλο μετά τη νίκη επί της Αυστραλίας (15-8) και σήμερα Πέμπτη στις 20:30 αντιμετωπίζει την Κροατία, με φόντο την είσοδο στην τετράδα της διοργάνωσης. Έτοιμοι να κουβαλήσουν την Ελλάδα στους ώμους τους είναι οι διεθνείς μας, σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Φώντα Λεμπέση, που μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για τον χαρακτήρα που έδειξε η ελληνική ομάδα στο παιχνίδι με την Αυστραλία, αλλά και για την ώθηση που δίνει ο κόσμος:

«Τα παιδιά έδειξαν χαρακτήρα σ’ ένα παιχνίδι με πολύ μεγάλη πίεση, γιατί η Αυστραλία ήταν μια πολύ αξιόλογη ομάδα, καθ’ όλη τη διάρκεια του τουρνουά. Εμείς ξεκινήσαμε ως απόλυτο φαβορί αυτό το ματς, δεν είχαμε δικαίωμα να μην παίξουμε καλά. Ήταν αρκετά βαρύ φορτίο για τα παιδιά, αλλά έδειξαν ότι είναι έτοιμοι να κουβαλήσουν την Ελλάδα στους ώμους τους. Αύριο παίζουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με την Κροατία, μια ομάδα που έχει στόχο το χρυσό μετάλλιο. Αν μπορέσουμε να φτάσουμε στο επίπεδο απόδοσης που έχουμε τη δυνατότητα να φτάσουμε, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Πάνω απ’ όλα προσπαθούμε να προετοιμάσουμε παιδιά για την Εθνική ανδρών. Αυτός είναι και ο στόχος της Εθνικής ομάδας, όχι απλά ένα μετάλλιο σε μία διοργάνωση. Είναι πολύ θετικό και για εμάς και για το άθλημα ότι καμιά 40αριά – 50αριά άνθρωποι από την Αυστραλία ταξίδεψαν μέχρι τον Βόλο για να παρακολουθήσουν το Παγκόσμιο πρωτάθλημα των Παίδων. Παρόλ’ αυτά, οι πολίτες του Βόλου που έρχονται και συμπαραστέκονται στην ομάδα, δίνουν μεγάλη ώθηση στα παιδιά και εύχομαι να το κάνουν και στο κρίσιμο ματς για την είσοδο στην τετράδα, μέχρι το επόμενο».

Ο Κωνσταντίνος Μπέλεσης, μίλησε από την πλευρά των παικτών, τονίζοντας πως η ομάδα βήμα – βήμα, προσπαθεί να φτάσει στο στόχο της, που δεν είναι άλλος από το χρυσό μετάλλιο: «Περάσαμε νικηφόρα από τα παιχνίδια των Ομίλων που δώσαμε και σήμερα δέιξαμε τι αξίζουμε. Πάμε βήμα – βήμα και έχουμε στόχο το παιχνίδι με την Κροατία και μετά θα δούμε που μπορούμε να φτάσουμε. Είναι καθοριστικό αυτό το παιχνίδι, ώστε να οι κόποι μας, ολόκληρης της χρονιάς να ευοδωθούν. Πρέπει να δώσουμε το 100% για να συνεχίσουμε στον τελικό μας στόχο. Έως τώρα στη διοργάνωση δείχνουμε ότι μπορούμε να συνεργαστούμε πολύ καλά, παίζουμε ο ένας για τον άλλον και είμαστε ικανοί να φτάσουμε ψηλά. Πηγαίνουμε βήμα – βήμα, αρχής γενομένης από το αυριανό παιχνίδι με στόχο το χρυσό».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.