“Πώς πήραν άνοδο Διαγόρας και Ιεράπετρα, αφού δεν έχουν αδειοδοτηθεί;”

Στην ΕΡΑ Σπορ μίλησε ο μεγαλομέτοχος της Νίκης Βόλου Αλέξης Παπακωνσταντίνου, πληροφορώντας ότι κυανόλευκη ΠΑΕ κατέθεσε προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ προκειμένου να μην ισχύσει η άνοδος της Ιεράπετρας και του Διαγόρα Ρόδου στη Super League 2, με το βασικό επιχείρημα ότι οι ομάδες που αναπληρώνουν κενά σε παραπάνω κατηγορία πρέπει να έχουν αδειοδοτηθεί, κάτι που δεν συμβαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση. Επίσης έκανε λόγο και για αποστολή εξωδίκου προς την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, γιατί αποδέχτηκε στους κόλπους της αυτές τις δύο ομάδες και τους κάλεσε να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, χωρίς να τηρείται η νομιμότητα.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, αφού υπενθύμισε ότι η Νίκη Βόλου ήταν υπέρ της συνέχισης του πρωταθλήματος, ψηφίζοντας το ίδιο στο συμβούλιο της Φούτμπολ Λιγκ, και πως κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της θεσμικά, χαρακτήρισε λανθασμένη την άποψη ότι η ομάδα του στρέφεται εναντίον κάποιων άλλων και το απέδωσε στην προσπάθεια στοχοποίησης της Νίκης Βόλου, η οποία, όπως είπε, υπερασπίζεται τη νομιμότητα και τη διαύγεια. Μάλιστα τόνισε ότι οι άλλες ομάδες απλώς νομίζουν ότι υπάρχει αντιπαράθεση και επανέλαβε ότι η Νίκη θέλει μόνο να τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες.

Ξεκαθάρισε ότι δεν θεωρεί πως η Ιεράπετρα και ο Διαγόρας Ρόδου έχουν κάνει κάποια παρατυπία και πως η ΠΑΕ Νίκη δεν προσάπτει κάτι σε αυτές τις δύο ομάδες, καθώς κλήθηκαν από τη διοργανώτρια αρχή να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Superleague 2. Υπογράμμισε, δε, πως οι νομικές κινήσεις κάνει η βολιώτικη ομάδα έχουν να κάνουν αποκλειστικά με την πράξη αυτή της Ένωσης Super League 2-Football League. Γι’ αυτό ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου εξέφρασε την απορία του γιατί οι δύο προαναφερθείσες ομάδες έβγαλαν μία τέτοια ανακοίνωση, καθώς η νομική υπηρεσία της ΠΑΕ Νίκη Βόλου δεν έστειλε εξώδικο σε αυτές τις δύο ομάδες.

Ο διοικητικός ηγέτης της Νίκης συνέχισε λέγοντας ότι, για να αναπληρωθεί θέση σε ανώτερη κατηγορία, πρέπει να έχει ληφθεί απόφαση αδειοδότησης και πως τέτοια απόφαση δεν έχει παρθεί για καμία ομάδα της Σούπερ Λιγκ 2 μέχρι στιγμής, όπως τους ενημέρωσε το αρμόδιο τμήμα της ΕΠΟ. «Οπότε αυτές οι δύο ομάδες πώς προβιβάστηκαν και συμμετείχαν στην κλήρωση;», αναρωτήθηκε, προσθέτοντας πως ο ίδιος σέβεται τους θεσμούς και όποιες αποφάσεις πάρουν, αλλά θέλει να εφαρμόζεται οι νόμοι και οι σχετικές διατάξεις του ΚΑΠ. «Διεκδικούμε νόμιμα αυτά που μας αντιστοιχούν, χωρίς να στρεφόμαστε εναντίον κάποιου. Έχουμε καταθέσει προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο, η απόφαση του οποίου, ως γνωστόν, όπως και στην περίπτωση των Χανίων, δεν προσβάλλεται, και θα είναι τελεσίδικη, όταν εκδικαστεί η υπόθεση», ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του ο κ. Αλέξης Παπακωνσταντίνου.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.