Ρευστό τοπίο στη SL2 λόγω Ζακύνθου

Ρευστό τοπίο στη Super League 2

Η Διεθνής Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου κλήθηκε μετά από παρέμβαση της Ζακύνθου να απαντήσει αν η ομάδα του Ιονίου μπορεί να μετατρέψει ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές της σε επαγγελματίες και η απάντηση ήταν θετική, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο τι μπορεί ν’ ακολουθήσει για το πρωτάθλημα της Super League 2.

Η FIFA απαντά ότι η Ζάκυνθος από την στιγμή που έχουν κλείσει οι μεταγραφικές περίοδοι του καλοκαιριού στις 31/8, μπορεί να κάνει μετακίνηση των ερασιτεχνών παικτών της και να τους κάνει επαγγελματίες, αφού αυτή η περίπτωση δεν θεωρείται μεταγραφή για την FIFA.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η ανακατάταξη από ερασιτέχνες σε επαγγελματίες δεν θεωρείται εγγραφή αλλά αλλαγή της κατάστασης ενός παίκτη, επομένως, αυτοί οι παίκτες δεν θα απαιτούσαν νέα εγγραφή επειδή είναι ήδη εγγεγραμμένοι στο HFF στο σύλλογο.  Ωστόσο, μια τέτοια αλλαγή του καθεστώτος θα επιτρέπεται μόνο για παίκτες που ήταν ήδη εγγεγραμμένοι στη Ζάκυνθο ως ερασιτέχνες πριν από το τέλος της περιόδου εγγραφής για επαγγελματίες που καθορίστηκαν από την ΕΠΟ, δηλαδή πριν από τις 31 Αυγούστου 2021».

Ήδη, όπως αναφέρεται έχει ενημερωθεί από την FIFA και η ΕΙΜ (Επιτροπή Ιδιότητας Μεταγραφών), η οποία καλείται πλέον να ενημερώσει την Ε.Ε. της ΕΠΟ για την τροπή των γεγονότων. Τώρα, αν θα μπορέσει έτσι η Ζάκυνθος να ενταχθεί στη Super League 2, αυτό θα φανεί και την ερχόμενη Δευτέρα, καθώς έχει ζητήσει από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να εξετάσει και πάλι τον φάκελό της και να ακυρώσει τις αποφάσεις  της που ήταν έως τώρα απορριπτικές. Η συνεδρίαση αναμένεται να δώσει αποτέλεσμα τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.