Ρολάν Γκαρός: Άνετα στους «8» ο Τζόκοβιτς

Μία πολύ γερή προπόνηση ενόψει της επόμενης μάχης με τον Κάρεν Χατσάνοφ (νίκησε νωρίτερα τον Λορέντζο Σανέγκο) στους προημιτελικούς του Ρολάν Γκαρός έκανε σήμερα (4/06) ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Σέρβος (νο3 στον κόσμο) επιβλήθηκε εύκολα με 3-0 σετ του Περουβιανού, Χουάν Πάμπλο Βαρίγιας (νο94) και μετά από μία ώρα και 55 λεπτά αγώνα εξασφάλισε το «εισιτήριο» για τους «8» του κορυφαίου Grand Slam.

Με το 6-3, 6-2, 6-2 ο «Νολε» προκρίθηκε σε προημιτελική φάση του γαλλικού Οπεν για 17 φορά στην καριέρα του, ξεπερνώντας στη σχετική λίστα τον πολυνίκη του τουρνουά, Ράφα Ναδάλ, ο οποίος μετρά 16 συνολικές παρουσίες στην 8άδα της αγαπημένης του διοργάνωσης.

Παράλληλα, ο Σέρβος τενίστας έφτασε τις 55 προκρίσεις στους προημιτελικούς Major και πλέον βρίσκεται πολύ κοντά στο να κάνει ένα ακόμη ρεκόρ και να ξεπεράσει τον Ρότζερ Φέντερερ που έχει την πρωτιά με 58 προκρίσεις.

Με τη σημερινή του νίκη ο Τζόκοβιτς έφτασε τις 14 συνεχόμενες σε 4ο γύρο του Ρολάν Γκαρός, ενώ ήταν η 89η καριέρας στην «Πόλη του Φωτός» και η 345η σε Grand Slam.

Στο δρόμο για την κατάκτηση του 3ου τροπαίου στη γαλλική πρωτεύουσα, ο «Νόλε» τελείωσε το ματς με 35 winners και 20 αβίαστα λάθη, ενώ είχε και 6/12 break point. Ο αντίπαλός του είχε 15 winners, 23 αβίαστα λάθη και 1/3 break point αντίστοιχα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.