Σ. Παπαδόπουλος: Δοκιμάζουμε Βραζιλιάνο-Δεν έχει ξεκαθαρίσει ούτε η πρώτη θέση

Στη Βέροια δοκιμάζεται την Κυριακή στις 15.00 ο Ολυμπιακός Βόλου και το σύνθημα που υπάρχει στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο είναι πως 30 χρόνια χωρίς διπλό στην έδρα της «βασίλισσας του βορρά» είναι πολλά.

Η βολιώτικη ομάδα έχει κερδίσει για τελευταία φορά στη μακεδονική πόλη το 1990 με 0-1 και θέλει να επαναλάβει μία ανάλογη επιτυχία σε ένα παιχνίδι που θα δει τηλεοπτικά όλη η Ελλάδα μέσω της ΕΡΤ3. Κι αν το καταφέρει θα ξεπεράσει την αντίπαλό της και μπορεί από το απόγευμα της Κυριακής να είναι στη δεύτερη θέση, αν γίνει η έκπληξη και ο Ιωνικός δεν κερδίσει τον Θεσπρωτό στην έδρα του. Ο Σούλης Παπαδόπουλος θα στερηθεί των υπηρεσιών του τιμωρημένου Φαζού.

Ο 52χρονος τεχνικός παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Clasico του Βόλος 9.86 και επεσήμανε ότι δοκιμάζεται ένας πολύ καλός Βραζιλιάνος, που, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, δυστυχώς είναι επιθετικός, αφού περισσότερο ήθελε αμυντικό, ενώ πληροφόρησε ότι στην ομάδα έχει ενταχθεί και ένας νεαρός δεξιός μπακ ο Κορλός.

Μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδόπουλος επισήμανε:

Για την εξέλιξη της Φούτμπολ Λιγκ:

“To πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ είναι ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα και πολλές ομάδες διεκδικούν τις δύο πρώτες θέσεις. Ακόμα και η πρώτη θέση για μένα δεν έχει ξεκαθαρίσει, παρόλο που τα Τρίκαλα έχουν ένα σημαντικό προβάδισμα.

Ο Ολυμπιακός Βόλου από τότε που ήρθαμε εμείς έχει την καλύτερη συγκομιδή μαζί με τα Τρίκαλα, τη Νίκη Βόλου και τον Ιωνικό. Η ομάδα αυτό το διάστημα έχει πιάσει κορυφή. Αυτό όμως δε σημαίνει τίποτα. Το πρωτάθλημα είναι πολύ μεγάλο, απλώς πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές για άλλη μία φορά, γιατί αυτό που έχουν κάνει είναι πορεία πρωταθλητισμού.

Στην ομάδα δεν έχει χαριστεί τίποτα και ό,τι έχει πάρει το έχει πάρει με την αξία της μέσα στο γήπεδο, ενώ δεν κέρδισε σε παιχνίδια που ήταν καλύτερη, όπως με Ιωνικό και Καβάλα και θα μπορούσε να είχε πάρει κάτι παραπάνω και σ’ αυτά. Θέλω να πω λοιπόν συγχαρητήρια στους παίκτες, στον κόσμο που είναι κοντά στην ομάδα και στη διοίκηση που προσπαθεί να μας προστατεύσει.

Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μία μεγάλη ομάδα και η θέση της δεν είναι σε αυτή την κατηγορία κι αυτό ισχύει και για άλλες ομάδες στη Football League, γιατί δε θέλω να μειώσω καμία. Νομίζω ότι είναι πολυτέλεια γι’ αυτήν την κατηγορία. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει βήματα μπροστά. Σίγουρα δεν είναι στρωμένα όλα με ροδοπέταλα. Υπάρχουν προβλήματα, αλλά έτσι είναι στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο και προσπαθούμε να δουλεύουμε όσο το δυνατόν καλύτερα.

Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός Βόλου αυτή τη χρονιά έχει βάλει γερές βάσεις. Διεκδικούμε την άνοδο και μπορεί να τη χάσουμε -κούφια η ώρα- στις λεπτομέρειες και να φανεί ότι είναι και αποτυχία. Όμως για μένα είναι μεγάλη επιτυχία που ο Ολυμπιακός Βόλου βάζει γερές βάσεις φέτος. Η κατεύθυνση που υπάρχει είναι η ομάδα να είναι ακόμη πιο δυνατή κι αν συμβεί αυτό, πιστεύω ότι δεν θα έχει να φοβηθεί τίποτα.

Εγώ λέω στους ποδοσφαιριστές μου ότι πάμε σκαλί-σκαλί. Μπορεί την Κυριακή να βρεθούμε δεύτεροι, μπορεί όμως να βρεθούμε και έβδομοι. Δε χρειάζεται ούτε να απογοητεύονται ούτε να ενθουσιάζονται. Το πρωτάθλημα δεν τελειώνει την Κυριακή. Εγώ σας λέω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό το ματς με τη Βέροια. Θέλω να μου πείτε όμως, αν δεν κερδίζαμε τον Ασπρόπυργο, πού θα βρισκόμασταν; Όλα τα παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά και δυστυχώς είναι πολύ μικρό το πρωτάθλημα».

Για το υλικό του Ολυμπιακού Βόλου και αν είναι από τα καλύτερα, με συνέπεια να υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις:

«Σίγουρα πρέπει να υπάρχουν απαιτήσεις και από τους παίκτες  και από το προπονητικό τιμ και από τη διοίκηση. Φανταστείτε ότι έχουμε απαιτήσεις ακόμη και από τον κόσμο και λέμε να έρχεται περισσότερος, τη στιγμή που μας έχει βοηθήσει τόσο πολύ. Μπορεί να πάρεις πολύ καλά υλικά, αλλά πρέπει να τα μαγειρέψεις και επειδή λέει ο φίλος μου ο Γράφας είπε ότι είμαστε πιο ακριβή ομάδα, τι να πούμε τώρα με τον Μπλάνκο που μπορεί να στοιχίζει όσο στοιχίζουν όλοι οι παίκτες στη δική μας επίθεση;

Δεν είναι μόνο οι τέσσερις μεταγραφές που κάναμε. Έχει έρθει και άλλος ένας μικρός παίκτης από τη Ρόδο, ο Κορλός. Εγώ κοιτάω να έχουμε παίκτες που θα μπορούν να παίξουν και αργότερα στον Ολυμπιακό Βόλου και όχι να είναι απλά στην ομάδα, για να είναι. Είναι δεξί μπακ και έχει το στυλ του Σεϊταρίδη. Όπου μπορώ να βοηθήσω την ομάδα το κάνω και με ενδιαφέρει τι εξέλιξη θα έχει ένας παίκτης και όχι πόσο στοιχίζει. Σε ό,τι αφορά τον Φουτσίνι, είναι ένας παίκτης πολύ δυναμικός και όπως όλοι οι μικροί χρειάζεται πολλή δουλειά».

Για το ματς με τη Βέροια:

«Σίγουρα, όταν παίζεις με μία ομάδα που είναι από πάνω σου και σε έχει κερδίσει στην έδρα σου υπάρχει ένα μεγαλύτερο κίνητρο. Για μένα πιο πολύ ντέρμπι είναι τα παιχνίδια με τον Ασπρόπυργο, τον Ιάλυσο, την Τρίγλια που παίξαμε εδώ, γιατί σε αυτά τα ματς, αν δεν πάρεις αυτό που πρέπει, τότε έχεις μεγάλο πρόβλημα. Η πιο σημαντική νίκη που κάναμε εκτός από τα εντός έδρας ματς ήταν με το Αιγάλεω. Για μας είναι καλό ότι διεκδικούν πολλές ομάδες, γιατί παίζουν όλοι με όλους και θα χαθούν βαθμοί. Άλλο είναι να έχουν επικεντρωθεί σε συγκεκριμένες ομάδες που θα κυνηγήσουν κι άλλο να διεκδικούν έξι-επτά ομάδες. Από την εμπειρία που έχω πιστεύω ότι είναι καλύτερο. Έτσι όπως έχω δει τη βαθμολογία και για μένα είναι καλύτερο να ξέρετε ότι δεν θα παίξουμε σε αδιάφορο παιχνίδι».

Για το επίπεδο δουλειάς στην ομάδα: 

“Τους μόνους που δεν μπορείς να κοροϊδέψεις είναι οι ποδοσφαιριστές. Ο Ολυμπιακός Βόλου αυτή τη στιγμή δουλεύει, όπως δουλεύουν κάποιες ομάδες της Σούπερ Λίγκας. Μαζί με τους συνεργάτες μου,  παρόλο που -να μην κρυβόμαστε- οι συνθήκες των γηπέδων δεν είναι και οι καλύτερες, έχουμε βάλει στο μυαλό μας ότι είναι οι καλύτερες συνθήκες και δουλεύουμε όσο γίνεται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Κι αυτό φαίνεται και μέσα στο γήπεδο”.

Για το ότι είναι γνώστης της κατηγορίας:

«Για μένα ή είσαι καλός προπονητής ή δεν είσαι καλός προπονητής. Δεν υπάρχει προπονητής που ξέρει μία κατηγορία και δεν μπορεί σε κάποια άλλη. Και να ξέρετε ότι όσο πιο ψηλά είσαι τόσο πιο καλά είναι. Αν δεν έχεις καλούς ποδοσφαιριστές, δεν μπορείς να κάνεις πολλά. Και ευτυχώς για μένα ο Ολυμπιακός Βόλου έχει πάρα πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και καλούς χαρακτήρες».

Για τις πολλές λύσεις που έχει ο Ολυμπιακός Β.:

«Για μένα το κυριότερο είναι τα παιδιά που έρχονται από πίσω από τον πάγκο να είναι σε καλή κατάσταση, γιατί πολλά παιχνίδια κρίνονται εκεί. Σίγουρα στα μπακ και στην άμυνα έχουμε κάποια προβλήματα. Αν αυτή τη στιγμή ξεκινούσε το πρωτάθλημα, θα έλεγα στη διοίκηση να πάρει και στόπερ και πλάγια μπακ δεξιά και αριστερά. Ο κόσμος πάντα θέλει παίκτες στην επίθεση, αλλά αν ξεκινούσε τώρα το πρωτάθλημα, εγώ θα έλεγα να πάρουμε παίκτες στην άμυνα. Για μένα η λέξη αναπληρωματικοί δεν υπάρχει στην ομάδα.

Από χθες δοκιμάζεται μαζί μας και ένας Βραζιλιάνος. Εγώ δεν είχα καν ιδέα. Αυτά τα κάνει πού και πού ο πρόεδρος. Μου είπε να τον δω και εγώ έτσι όπως τον είδα χθες στην προπόνηση, είναι πάρα πολύ καλός. Έχει παίξει στην Ουκρανία. Το άσχημο είναι ότι είναι κι αυτός επιθετικός. Μπορεί να παίζει στα άκρα αλλά και φουνταριστός, ενώ είναι αριστεροπόδαρος».

Ακόμη ο Σ. Παπαδόπουλος σε ό,τι αφορά τον Κέρι είπε ότι ήταν έτοιμος να υπογράψει σε άλλη ομάδα, αλλά τελικά μίλησε μαζί του και ήρθε στον Ολυμπιακό, γιατί είχε δει ότι βλέπει διαφορετικά τους ερυθρόλευκους, ενώ τόνισε ότι είχε δείξει μεγάλο σεβασμό στη Νίκη καθώς, παρότι σκόραρε εναντίον της με τη φανέλα του Διαγόρα, δεν πανηγύρισε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.