Σ. Παπαβασιλείου: Πολύ αισιόδοξος ότι εμείς θα πανηγυρίσουμε στο τέλος

Την πρώτη του χαλαρή προπόνηση έκανε χθες ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου, Σάκης Παπαβασιλείου στο Πανθεσσαλικό, αφού παρουσιάστηκε από τον γενικό αρχηγό Τζόναθαν Βαΐτση στους ποδοσφαιριστές και μίλησε με πολλούς απ’ αυτούς προσωπικά, ενώ αύριο Πέμπτη θα προπονήσει τους παίκτες του στις 8 το πρωί και στις 3 το μεσημέρι.

Ο νεαρός κόουτς, που παρότι είναι 41 ετών, έχει συμπληρώσει ήδη έξι χρόνια σε πάγκους και τα πέντε σε ομάδες Γ’ και Β’ Εθνικής, μίλησε στο magnesiasports για τον καινούριο σταθμό της καριέρας του, τονίζοντας θα δώσει βαρύτητα στο ψυχολογικό κομμάτι και στο να περάσει στους ποδοσφαιριστές του το πνεύμα του νικητή. Παράλληλα, χαρακτήρισε «αρρώστια» την προπονητική, θέλοντας να δείξει πόσο αγαπάει αυτό που κάνει, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο Ολυμπιακός Β. θα τερματίσει πρώτος.

Να σημειωθεί ότι ο Σάκης Παπαβασιλείου, που έχει περάσει ως ποδοσφαιριστής από τη Νίκη, παραιτήθηκε πριν τρεις βδομάδες από τον ΑΟ Χανιά, στον οποίον έκανε φοβερό έργο, αφού σε εννιά ματς κι ενώ οι Κρητικοί ήταν στον πάτο της βαθμολογίας, πραγματοποίησαν εξαιρετική πορεία με 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες. Μάλιστα οι οργανωμένοι έβγαλαν ανακοίνωση διαμαρτυρίας, στην οποία ανέφεραν ότι επιφυλάσσονται για την παρουσία τους στο γήπεδο, λόγω της φυγής του Κατερινιώτη προπονητή.

Στη σύντομη κουβέντα που είχαμε μαζί του, ο Σάκης Παπαβασιλείου μίλησε:

Για την πρώτη γνωριμία με τους παίκτες:

«Αρχή μου είναι όποια ομάδα αναλαμβάνω να πηγαίνω σε ατομικό επίπεδο και σε συνέντευξη με τους ποδοσφαιριστές, για να τους γνωρίσω κατ’ ιδίαν. Αυτό έκανα και σήμερα, έπειτα μπήκα στ’ αποδυτήρια για ένα λεπτό και βγήκαμε για προπόνηση».

Για το κλείσιμο της συμφωνίας με τον Ολυμπιακό:

«Έγινε μία τηλεφωνική επαφή στην αρχή, στη συνέχεια συναντηθήκαμε κατ’ ιδίαν με τον πρόεδρο και μέσα σε πέντε λεπτά δώσαμε τα χέρια, για ν’ αναλάβω τα ηνία της ομάδας. Η δύναμή μου είναι ότι σε όποια ομάδα πήγα άφησα ένα πολύ καλό όνομα και έτσι αυτόματα μέσα από τους ποδοσφαιριστές και μέσα από τον κόσμο γίνονται καλές συστάσεις για μένα.

Έδωσα τεράστιο αγώνα έξι χρόνια, για να φτάσω εκεί που έφτασα, έχω τεράστια όνειρα να προχωρήσω και γύρισα στη Γ’ Εθνική, μόνο και μόνο, επειδή είναι ο Ολυμπιακός Βόλου. Δεν υπήρχε περίπτωση μ’ αυτήν την πορεία που έκανα στα Χανιά να γυρίσω στη Γ’. Θεωρώ ότι σε όλες μου τις ομάδες έχω πετύχει και στα Χανιά κατάφερα να ξαναέρθει ο κόσμος στο γήπεδο.

Αυτό που ζω έξι χρόνια ως προπονητής με έχει αρρωστήσει με την καλή την έννοια. Το αγαπάω αυτό που κάνω, η προπονητική είναι η αρρώστια μου, γιατί η αλήθεια είναι ότι ως παίκτης δεν αγάπησα πολύ το ποδόσφαιρο και το έβλεπα πιο πολύ σα χόμπι».

Για το σκεπτικό με το οποίο ξεκινά τη δουλειά του στον Ολυμπιακό Βόλου, με δεδομένο ότι η ομάδα βρίσκεται σε πιο δυσχερή θέση σε σχέση με τον Απόλλωνα Λάρισας:

«Το σκεπτικό είναι να κοιτάω μαζί με τους πρωταγωνιστές το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Είμαστε υποχρεωμένοι γι’ αυτό. Για να έρθω σε μία ομάδα, όπως είναι ο Ολυμπιακός Βόλου, μία από τις πιο ιστορικές ομάδες αυτή τη στιγμή, σημαίνει ότι είναι μέσα στους δικούς μου στόχους, μέσα στις δικές μου φιλοδοξίες για τη μετέπειτα προπονητική μου πορεία. Άρα είναι πρόκληση για μένα και ευελπιστώ και είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος βάσει και του ρόστερ που διαθέτουμε, ότι θα είμαστε εμείς στο τέλος που θα πανηγυρίζουμε την άνοδο στην επόμενη κατηγορία. Οι ελπίδες υπάρχουν, θα παλέψουμε και γι’ αυτό βρίσκομαι εδώ. Ας κερδίζουμε εμείς τα παιχνίδια και κάποιο αποτέλεσμα του Απόλλωνα θα στραβώσει.

Θέλουμε να περάσουμε πρώτα από την έδρα των Μαύρων Αετών και μετά το θετικό είναι ότι έχουμε 15 μέρες να δουλέψουμε. Αυτό το διάστημα μου φτάνει, για να περάσω το δικό μου πνεύμα».

Για το αν θεωρεί τον Ολυμπιακό τη μεγαλύτερη ομάδα που έχει δουλέψει:

«Ναι, ξεκάθαρα, χωρίς όμως αυτό να υποτιμά τις ομάδες που δούλεψα, γιατί ο Α.Ο. Χανιά έχει κι αυτή τη δική της ιστορία και περγαμηνές και παίζει και σε ανώτερη κατηγορία. Δε θέλω να προσβάλω κανέναν, γιατί, αν μη τι άλλο, δέχθηκα μεγάλη αγάπη από τον κόσμο των Χανίων».

Για το αν αδικείται ο Ολυμπιακός Β. από τη δεύτερη θέση:

«Αυτό είναι ξεκάθαρο. Όχι μόνο θα το πω αυτό στους παίκτες μου, γιατί δεν είμαι θεωρητικός προπονητής, αλλά θα τους δείξω και στην πράξη, για να πιστέψουν στους εαυτούς τους ότι είναι αυτή τη στιγμή το Νο1, για να βγούμε κατηγορία, κι ότι η επόμενη κατηγορία τους ανήκει.

Πιστεύοντας ο καθένας ατομικά στον εαυτό του και βάζοντάς τους στο πνεύμα της ομάδας, θα είμαστε δυνατοί για τη συνέχεια. Πρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα να τονώσω την ψυχολογία τους. Θα δώσω μεγάλη βαρύτητα σ’ αυτόν τον τομέα και να περάσω στους παίκτες το πνεύμα του νικητή, όπως έκανα και στα Χανιά, όπου η ομάδα ήταν τελευταία και κάναμε πορεία πρωταθλητισμού. Πιστεύω ότι σε προηγούμενες ομάδες κατάφερα πολλά πράγματα με χειρότερα ρόστερ. Τώρα έχω και την ποιότητα συν τη βαριά φανέλα και τον κόσμο, αλλά και την καλή λειτουργία. Υπάρχουν λοιπόν οι ευνοϊκές προϋποθέσεις, που ίσως να μην τις είχα σε άλλες ομάδες, αλλά τις μεταμόρφωσα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.