Συνάντηση για το μπάσκετ της Νίκης έγινε στα γραφεία του ΟΣΕ το βράδυ της Δευτέρας (6/7), που τελείωσε λίγο πριν τα μεσάνυχτα.
Σ’ αυτήν πήραν μέρος ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη, Ιορδάνης Χατζηεφραιμίδης και Γιώργος Τάκης, ο Νίκος Ρούμπος, που είχε τον ρόλο του τζένεραλ μάνατζερ τη σεζόν που τελείωσε, οι προπονητές Στέφανος Τύμπας και Νίκος Γαλανάκης, οι άνθρωποι που «τρέχουν» την Ακαδημία, Γιώργος Σακελλάρης και Αποστόλης Γκόγκας, αλλά και οι Μιχάλης Τσιντσίνης και Δημήτρης Κανούλης.
Μετά από μία περίοδο αναμονής για τυχόν πρόταση ενδιαφερομένων ν’ αναλάβουν, δεν προέκυψε το οτιδήποτε, παρά τις επαφές που έγιναν, και έτσι ο Ιορδάνης Χατζηεφραιμίδης εκπόνησε και παρουσίασε ένα αναλυτικό οικονομικό πλάνο άντλησης πόρων, ώστε να καλυφθεί το μπάτζετ που χρειάζεται για τη συμμετοχή της Νίκης στη National League 1 (Β’ Εθνική).
Τα χρήματα εξάλλου δεν έρχονται εξ ουρανού και, εφόσον δεν υπάρχει κάποιος δυνατός χρηματοδότης, πρέπει να αναζητηθούν από συγκεκριμένες (ή και μη συγκεκριμένες) πηγές με προσωπικό αγώνα και πόρτα-πόρτα.
Πάντως, συμφωνήθηκε στη συνάντηση ότι, αν η Νίκη πάει στη National League 1 για να πετύχει μία άνετη παραμονή, κάτι που όλα δείχνουν ότι αυτό θα τεθεί ως στόχος, δεν υπάρχει κανένα λόγος να παίξει στη National League 2, όπου για να κάνει πρωταθλητισμό, απαιτούνται τα ίδια χρήματα.
Ο κ. Χατζηεφραιμίδης ανέλυσε και τη μάξιμουμ και τη μίνιμουμ απόδοση του οικονομικού του πλάνου, αναφερόμενος σε διάφορές πηγές χρημάτων, όπως διαρκείας, που θα έχουν διάφορες κατηγορίες και θα περιλαμβάνουν και πάλι τα court seats και ενδεχομένως να είναι κοινά και για τη γυναικεία ομάδα, χορηγίες, ονοματοδοσία ομάδας, αλλά και άλλους τρόπους έξυπνους, αλλά εφικτούς, που ξεφεύγουν από τους συνήθεις.
Σκοπός είναι μέχρι την επόμενη βδομάδα να έχει συγκεντρωθεί ένα ποσό, ώστε να γίνουν οι πρώτες κινήσεις και να κλειστούν οι πρώτες συμφωνίες παικτών. Σίγουρα θα υπάρξει οικονομική συνεισφορά και από μέλη του Δ.Σ. αλλά και παράγοντες, που έχουν ασχοληθεί με το μπάσκετ της Νίκης και το αγαπάνε.
Ακόμη, συμφωνήθηκε, καθώς διαπιστώθηκε τα τελευταία χρόνια ότι η Νίκη δεν είχε ενιαία δομή, πως όλο το μπασκετικό οικοδόμημα της Νίκης πρέπει να αποκτήσει μία κοινή φιλοσοφία, ώστε να υπάρχει μία διασύνδεση από ψηλά (σ.σ. την πρώτη ομάδα) έως τα χαμηλά (σ.σ. την ακαδημία). Σίγουρα, για να φέρει αποτελέσματα αυτό το πλάνο, θέλει βάθος χρόνου, αλλά πρέπει να τεθεί σε υλοποίηση, ώστε κάποια στιγμή να αποδώσει καρπούς.
Από κει και πέρα να σημειωθεί ότι στη συνάντηση τονίστηκε πως τη γυναικεία ομάδα θα την αναλάβει ο Γιώργος Τάκης, που είναι γνωστό ότι εκδήλωσε την πρόθεση να αποτραβηχτεί από το ανδρικό μπάσκετ μετά από τρεις σεζόν που έδωσε πάρα πολλά χρήματα και χρόνο.
Χρήστος Θανασούλης

















