Σακοράφα: «Καλό αλλά όχι πιστοποιημένο το ταρτάν του Πανθεσσαλικού»

Όπως ανέφερε στο Διεθνές Συνέδριο του ΠΣΑΤ

H πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής, Σοφία Σακοράφα, ήταν η πρώτη εισηγήτρια της θεματικής «Ο ελληνικός αθλητισμός στον δρόμο για το Παρίσι», στο πρωινό πρόγραμμα της 2ης ημέρας του 9ου Διεθνούς Αθλητικού Συνεδρίου του ΠΣΑΤ, στην Αρχαία Ολυμπία, απαριθμώντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στον ΣΕΓΑΣ, λόγω της έλλειψης χώρων άθλησης και πιστοποιημένων σταδίων διεξαγωγής αγώνων, αλλά και της μειωμένης ετήσιας τακτικής επιχορήγησης, κάνοντας αναφορά και στο Πανθεσσαλικό.

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε στάδιο για να κάνουμε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου δεν υπάρχει κανένα στην Ελλάδα. Ούτε καν το ΣΕΦ. Στάδιο για τη διοργάνωση Πανελληνίου Πρωταθλήματος ανοιχτού στίβου, πιστοποιημένο, υπάρχει μόνο ένα, αυτό των Σερρών σε ολόκληρη την Ελλάδα» ανέφερε η πρόεδρος της ΣΕΓΑΣ, για να πιάσει τη… θεσσαλία.

Σύμφωνα λοιπόν με την κα Σακοράφα: «Σε καλή κατάσταση καλά ταρτάν, αλλά όχι πιστοποιημένα είναι στο Πανθεσσαλικό που πηγαίνουμε κάθε χρόνο για να κάνουμε κάποιους αγώνες και είναι και το Παγκρήτιο. Ενημερώθηκα πριν από λίγο και χάρηκα ότι σε λίγο τελειώνει το Στάδιο της Λάρισας που θα είναι πιστοποιημένο και θα έχει όλες τις προδιαγραφές. Ανακατασκευασμένο με καλό ταρτάν, αλλά όχι ακόμη πιστοποιημένο, είναι το Στάδιο των Τρικάλων. Τελείωσε πριν από πέντε μήνες… ακόμη δεν έχει πιστοποιηθεί. Δεν θα αναφέρω καν δυο τρία που ανακατασκευάστηκαν από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με τέτοιο τρόπο χωρίς προδιαγραφές».

Όπως ανέφερε η πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, τις προδιαγραφές ορίζει η Παγκόσμια Ομοσπονδία και είναι απαραίτητες ώστε να μπορούν και οι επιδόσεις των αθλητών ν’ αναγνωρίζονται, αλλά ν’ αναγνωρίζεται και το ranking, μία διαδικασία, η οποία είναι απαραίτητη για τους αθλητές για την παγκόσμια βαθμολογία και την κατάταξή τους. «Εξαιτίας αυτής της κακοκατασκευής από τον πρώτο χρόνο χαρακτηρίστηκαν ακατάλληλα προς χρήση. Η έγνοια μου εμένα αυτή τη στιγμή είναι ν’ αποκτήσει ο στίβος γήπεδα σε όλη την Ελλάδα που θα μπορούν τα παιδιά μας να γυμνάζονται. Τώρα ν’ απαιτούσα μέσα σε όλα αυτά να υπάρχει και ένα κλειστό προθερμαντήριο που δεν υπάρχει σε όλη την Αττική θα ήταν και προκλητικό και αστείο, αν δεν ήταν τόσο τραγικά απαράδεκτη η κατάσταση στο κλειστό προθερμαντήριο του ΟΑΚΑ όπου ας μην ξεχνάμε ότι γυμνάζονται οι κορυφαίοι πρωταθλητές μας» κατέληξε

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.