Σακοράφα κατά Αυγενάκη για κομματικό έλεγχο του Αθλητισμού»

«Το μόνο που ενδιαφέρει τον κo Αυγενάκη είναι ο κομματικός έλεγχος του Αθλητισμού» τόνισε στη χτεσινή της παρέμβαση στη Βουλή η Σοφία Σακοράφα μετά την κατάθεση τροπολογίας από τον υπουργό σε άσχετο νομοσχέδιο.

«Η τροπολογία καταργεί ουσιαστικά την αυτονομία και το αυτοδιοίκητο των Αθλητικών Σωματείων, Ομοσπονδιών και Ενώσεων αγνοώντας τα Καταστατικά τους αλλά και διατάξεις του Αστικού Κώδικα. Φέρνει νέες αλλαγές στον τρόπο διενέργειας των Αρχαιρεσιών. Σήμερα, που έχουν ήδη προκηρυχθεί οι αρχαιρεσίες σε όλες τις Αθλητικές Ομοσπονδίες !» τόνισε στην παρέμβασή της η κυρία Σακοράφα.

«Ο κ. Αυγενάκης έχει υποχρεώσει τον ελληνικό Αθλητισμό σε απραξία με την αδιαφορία του αν και βρισκόμαστε σε Ολυμπιακή χρονιά!» σημείωσε, ενώ απευθυνόμενη στους βουλευτές της συμπολίτευσης αναρωτήθηκε: «Από που, αλήθεια, αντλεί ο. κ. Αυγενάκης τη δυνατότητα – και την εξουσία – να σας διασύρει με αυτόν τον τρόπο; Και εσείς, ως πότε θα το ανέχεστε αυτό – μία ολόκληρη Παράταξη, μια ολόκληρη κοινοβουλευτική ομάδα;»

Τέλος δεικτικά τόνισε: «Αν θέλει ο υπουργός τόσο πολύ να ελέγξει κομματικά τις διοικήσεις στον Αθλητισμό, ας βγάλει μια Υπουργική Απόφαση (ίσως από κοινού με τον κ.Χρυσοχοΐδη) κι ας διορίσει τις διοικήσεις της επιλογής του, να τελειώνουμε επιτέλους με αυτή την ιστορία!».

Κλείνοντας η κ. Σακοράφα ανέφερε: «Επιφυλασσόμαστε μετά -προσέξτε τι λέω- την ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών να αναφερθούμε σε πολλά, σε παρεμβάσεις, σε πιέσεις, σε απειλές, με όσα στοιχεία έχουμε και όσα πρέπει να έρθουν μέσα σ’ αυτή την Αίθουσα, που θα κάνουν πιστεύω κάποιους να ντρέπονται, και κυρίως, θα κάνουν να ντρέπεται ο ίδιος ο Υπουργός, ο κ. Αυγενάκης».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.