Σαν σήμερα το 2004 Πολύμερος και Σκιαθίτης αναδεικνύονταν Ολυμπιονίκες

Κέρδισαν στους Ολυμπιακούς  Αγώνες της Αθήνας το χάλκινο μετάλλιο στα 2.000μ του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών

Σαν σήμερα 22 Αυγούστου το 2004 οι Βολιώτες κωπηλάτες Βασίλης Πολύμερος και ο Νίκος Σκιαθίτης κέρδιζαν στους Ολυμπιακούς  Αγώνες της Αθήνας το χάλκινο μετάλλιο στα 2.000μ του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών με μια συγκλονιστική κούρσα.  «Χρυσοί» ήταν οι Πολωνοί και «αργυροί» Ολυμπιονίκες οι Γάλλοι.

Μετά το τέλος του αγώνα η πρώτη ατάκα του Νίκου Σκιαθίτη, μόλις βγήκε στη «Μικτή Ζώνη», για να αγκαλιάσει τον Βασίλη Πολύμερο, που είχε σωριαστεί στην πλατφόρμα, ήτα «μου έσπασαν τα γόνατα».

Κατά την απονομή ο Βασίλης δεν άντεξε και έβαλε τα κλάματα, βλέποντας την γαλανόλευκη να ανεβαίνει. Και μπορεί ο Εθνικός Ύμνος να μην ακούστηκε, τον τραγούδησαν όμως οι χιλιάδες Έλληνες που ήταν στις κερκίδες στην απέναντι πλευρά του στίβου, μαζί με τους γονείς και συγγενείς των δύο αθλητών.

«Μέχρι τα 1500μ. έλεγα πάει το χάσαμε το μετάλλιο. Όσο πλησιάζαμε όμως λέγαμε ότι μπορούσαμε. Πήραμε και τη μέγιστη βοήθεια από τον κόσμο, του οποίου ακόμη ακούω τις φωνές στα αυτιά μου και τα δώσαμε όλα», είχε τονίσει ο Νίκος Σκιαθίτης με τη γαλανόλευκη στην πλάτη, ενώ για το πέταγμα αυτό στα τελευταία 500μ. έδωσε την εξήγηση: «Με τον Βασίλη στην προπόνηση το έχουμε κάνει πολλές φορές και ήμασταν προετοιμασμένοι. Όταν περάσαμε την γραμμή είπα, τώρα μπορώ να παραδώσω το πνεύμα. Ήξερα ότι είχαμε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο και είπα μέσα μου ότι όλα τελείωσαν.

Ούτε καν είχε περάσει ποτέ από το μυαλό μου. Δεν το σκέφτηκα ποτέ ότι μπορεί να κρεμάσω ένα τέτοιο μετάλλιο στο λαιμό μου. Τα συναισθήματα που νιώθω είναι απερίγραπτα. Προσπαθώ να συνειδητοποιήσω τι έχει συμβεί και δεν μπορώ.»

Ο Βασίλης Πολύμερος από την πλευρά του είχε δηλώσει: «Έχω πάει σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες και ήθελα να πετύχουμε κάτι καλό. Ήμασταν από την αρχή προσγειωμένοι και βήμα-βήμα βρεθήκαμε να διεκδικούμε ένα μετάλλιο. Στον τελικό μέχρι τα τελευταία 500μ. ήμασταν πίσω, αλλά με τη βοήθεια του κόσμου πήραμε αυτοπεποίθηση και εκτοξεύσαμε τη βάρκα.

Στο βάθρο ένιωθα σαστισμένος, δεν ήξερα τι να κάνω. Με τον Νίκο δουλεύουμε μαζί τα τέσσερα τελευταία χρόνια, δουλεύουμε σκληρά, κάτω από αντίξοες συνθήκες, με χιόνια και με κρύα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.