Σάντος: «Αφήστε ήσυχο τον Κριστιάνο»

Η απόφαση του Φερνάντο Σάντος να αφήσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο εκτός ενδεκάδας, στο νοκ άουτ ματς με την Ελβετία, σημαδεύει την -κατά τα άλλα εξαιρετική- πορεία της Πορτογαλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Πριν τον προημιτελικό με το Μαρόκο, που μπορεί να φέρει τους Ιβηρες στην τετράδα του Μουντιάλ μόλις για τρίτη φορά στην ιστορία τους, το ζήτημα του 37χρονου άσου βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, στη συνέντευξη Τύπου του Σάντος.

Ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός διαβεβαίωσε ότι ουδέποτε ο Ρονάλντο έθεσε θέμα αποχώρησής του από την ομάδα, όπως ανέφεραν δημοσιεύματα τα οποία έχει ήδη διαψεύσει η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας. «Δεν μου είπε ποτέ ότι θέλει να φύγει από την εθνική μας ομάδα. Είναι καιρός να σταματήσουμε να μιλάμε γι΄αυτή την κουβέντα. Είναι καιρός να αφήσουμε ήσυχο τον Ρονάλντο και να αναγνωρίσουμε όσα έχει κάνει για το πορτογαλικό ποδόσφαιρο», υπογράμμισε ο έμπειρος προπονητής.

Ο Φερνάντο Σάντος επιβεβαίωσε ότι είχε ενημερώσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο ότι δεν θα είναι βασικός, πριν τον αγώνα με την Ελβετία: «Χρειαζόταν να γίνει. Δεν το κάνω αυτό με όλους τους παίκτες μου, αλλά είναι ο αρχηγός της ομάδας. Ξέρετε τι αντιπροσωπεύει για το πορτογαλικό ποδόσφαιρο, τον πορτογαλικό λαό και την εθνική ομάδα. Τον κάλεσα στο γραφείο μου και του είπα “άκου, δεν θα είσαι ένας από τους βασικούς. Από πλευράς στρατηγικής, θα είναι καλύτερο να μην είσαι στο γήπεδο”. Περιμέναμε ένα δύσκολο παιχνίδι και ήθελα να τον φυλάξω για το δεύτερο ημίχρονο. Ο Κριστιάνο προφανώς δεν ήταν χαρούμενος με αυτό, γιατί ήταν πάντα βασικός, και με ρώτησε αν είναι καλή ιδέα. Είχαμε μία φυσιολογική συζήτηση, όπου του εξήγησα τις απόψεις μου και, φυσικά, τις αποδέχθηκε. Είχαμε μία ειλικρινή και φυσιολογική συζήτηση».

Οπως ήταν αναμενόμενο, ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός δεν αποκάλυψε τα πλάνα του για τον σημερινό (10/12, 17:00) προημιτελικό με το Μαρόκο και το κατά πόσον σκοπεύει να επαναφέρει τον 37χρονο σουπερστάρ στο βασικό σχήμα. Αρκέστηκε να πει ότι «το Μαρόκο είναι μία πολύ δυνατή ομάδα, ακόμη και στις θέσεις της επίθεσης. Αν κάποιος πιστεύει ότι θα είναι ένα εύκολο ματς για την Πορτογαλία… δεν θα είναι. Οι παίκτες μου ξέρουν τι θα προσφέρει ο αντίπαλος και πόσο ανταγωνιστικός είναι. Οπότε, πρέπει να βγούμε στο γήπεδο με την ίδια χαρά και χωρίς φόβο, να παίξουμε με αυτοπεποίθηση, γιατί προφανώς δεν θα είναι αρκερό να είμαστε απλά ανταγωνιστικοί».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.