Σάουθγκειτ: «Μια κανονική μέρα»

«Για εμάς, η Κυριακή θα είναι μια κανονική ημέρα αγώνων. Έχουμε  προετοιμάσει τα πάντα. Θα γίνονται οι ίδιες συναντήσεις την ίδια ώρα, θα κάνουμε διατάσεις, θα χαλαρώσουμε, ίσως κάνουμε μια βόλτα»…

Κάπως έτσι αντιμετωπίζει ο Γκάρεθ Σαουθγκέϊτ, τον αποψινό (22:00) τελικό για το EURO 2020, με αντίπαλο την Ιταλία στο Γουέμπλεϊ.

«Είχαμε αρκετούς αγώνες και αυτήν την στιγμή, είναι σημαντικό να έχουμε αυτήν την κανονικότητα. Είμαστε πολύ ήρεμοι. Γνωρίζαμε ότι θα υπήρχαν διαφορετικές φάσεις, έπρεπε να προκριθούμε πρώτα από τους ομίλους. Παραμείναμε ήρεμοι μετά τον αγώνα εναντίον της Σκωτίας και όταν υπήρχε κριτική. Ημασταν αποφασισμένοι να μην επηρρεασθούμε. Συνεχίσαμε τη δουλειά μας και από τα προημιτελικά, είχαμε την ευκαιρία να γράψουμε μια σελίδα Ιστορίας σε κάθε ματς», τόνισε ο Αγγλος ομοσπονδιακός και πρόσθεσε: «Αυτό μας έκανε να είμαστε ανυπόμονοι, είναι ένα υπέροχο παιχνίδι για προετοιμασία εναντίον ενός λαμπρού αντιπάλου, που τεχνικά είναι πολύ καλός και πολύ οργανωμένος. Είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμάς. Όταν προπονούμε μια ομάδα, εξετάζουμε τα πάντα, αλλά πρέπει να αποφασίσουμε τι είναι πιο σημαντικό για τους παίκτες, ώστε να μην τους κατακλύσουμε με πληροφορίες. Πρέπει να προσπαθήσουμε να προσαρμόσουμε το παιχνίδι στις δυνάμεις μας επισημαίνοντας τις αδυναμίες. Η Ιταλία έχει ένα καλό σχέδιο τακτικής, έναν έμπειρο προπονητή και ένα απίστευτο ρεκόρ τους τελευταίους 30 αγώνες. Έχουμε τα δικά μας δυνατά σημεία, προσαρμόζουμε το στυλ μας σύμφωνα με τις δυνάμεις μας, αλλά αυτή είναι η ομορφιά του παιχνιδιού. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο και κάθε ομάδα έχει διαφορετικά πλεονεκτήματα. Στον τελικό, το κλειδί είναι να παίζεις στο πραγματικό σου επίπεδο. Πολλές ομάδες καταλήγουν να χάνουν στον τελικό επειδή δεν μπορούν να φτάσουν στο επίπεδο των προηγούμενων αγώνων. Οι παίκτες το γνωρίζουν αυτό, οπότε γνωρίζουμε ότι η προετοιμασία είναι σημαντική, ειδικά επειδή κάθε αντίπαλος είναι διαφορετικός, ακόμα κι αν προφανώς, εξακολουθούμε να εξετάζουμε συστηματικά τους αγώνες μας για να προσδιορίσουμε τι κάναμε καλά και τι θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα. Και φυσικά είναι σημαντικό, οι φίλαθλοι μας να σέβονται τους αντιπάλους όλη την ώρα. Γνωρίζουμε ότι όταν παίζουμε στο εξωτερικό και μας υποστηρίζουν, αυτό μας ενθαρρύνει ακόμη περισσότερο. Οι εθνικοί ύμνοι, πρέπει να γίνονται σεβαστοί».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.