ΣΔΥ Βόλου: «Συνωστισμός για την άσκηση εξαιτίας των νέων μέτρων»

Ατομική πεζοπορία την Κυριακή στη Γορίτσα

Η Γορίτσα είναι η περιοχή στην οποία θα γίνει η ατομική πεζοπορία αυτής της εβδομάδας. Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση του ΣΔΥ Βόλου. Την Κυριακή 7 Μαρτίου, με εκκίνηση της πρώτης ομάδας 3 ατόμων στις 9.30 το πρωί, και κάθε επόμενης τριμελούς ομάδας ανά μερικά λεπτά, κάθε πεζοπόρος θα έχει την ευκαιρία να ακολουθήσει τη διαδρομή.

Για μία ακόμη φορά τονίζεται ότι κάθε ομάδα θα κινείται ανεξάρτητα, με το δικό της πρόγραμμα, ρυθμό, απόσταση και διαδρομή. Όπως κάθε ατομική πεζοπορία, γίνεται χωρίς διοργανωτή, και θα μετέχουν αθλητές, πρωταθλητές, γιατροί, παιδιά, πολίτες. Ωστόσο, στην ανακοίνωση του ΣΔΥΒ σημειώνεται ότι όλοι εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τα νέα μέτρα του νέου lockdown που ανακοινώθηκε, καθώς δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερο συνωστισμό.

Όπως αναφέρεται: «Για παράδειγμα, καθώς στον Βόλο το 95% των κατοίκων μένει κοντά στην παραλία, και δεν τρέχει δεκάδες χιλιόμετρα ώστε να απομακρυνθεί, και λόγω του ότι δεν επιτρέπεται μετακίνηση με ΙΧ σε περιοχές χωρίς συνωστισμό όπως γινόταν μέχρι πρότινος, διπλασιάστηκε από την πρώτη ημέρα ο κόσμος που ασκείται στα κοντινά μέρη όπως η παραλία. Έντονος προβληματισμός υπάρχει επίσης για τον τρόπο που θα γίνεται η μετακίνηση όσων ασκούν πχ θαλάσσια σπορ και κάνουν για παράδειγμα κολύμβηση, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να περπατούν, να τρέχουν ή να ποδηλατούν, κάτι που επιβάλλουν όμως τα νέα μέτρα. Μάλιστα δεν προβλέφθηκε καν η δυνατότητα μετάβασης στη θάλασσα με ΙΧ για όσους διαθέτουν χαρτί γιατρού και κολυμπούν για λόγους θεραπείας, κάτι που είχε προβλεφθεί στο lockdown νο 1 του 2020».

Προβληματισμός εκφράζεται επίσης για το ότι δεν προβλέπεται μετακίνηση με όχημα για κάποιον αθλητή που θα αντιμετωπίσει πρόβλημα, κούραση ή τραυματισμό κατά την προπόνησή του και δεν μπορεί να επιστρέψει πεζός. «Η συνέχιση και η χειροτέρευση της απαξιωτικής αντιμετώπισης σε βάρος του αθλητισμού οδηγεί τους συλλόγους και τους αθλητές όλων των αθλημάτων από όλη την Ελλάδα σε συγκέντρωση υπογραφών, σε κείμενο που θα δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες» καταλήγει ο ΣΔΥ Βόλου.