Σε Αθήνα και Ελασσόνα έτρεξαν οι οδηγοί του ΟΜΑΘ

Δύο αγώνες ολοκληρώθηκαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο σε Αθήνα και Ελασσόνα που ταυτόχρονα ήταν και οι καταληκτικοί αγώνες του Κυπέλλου Rally ασφάλτου Νοτίου Ελλάδας και του Κυπέλλου αναβάσεων Βορείου Ελλάδας αντίστοιχα με τους αθλητές του Ομίλου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας να δίνουν βροντερό παρών με πέντε αθλητές στην Αθήνα και έξι στην Ελασσόνα.

Στο 6ο Athens Rally Sprint που διεξήχθη στην θρυλική διαδρομή του Αγίου Μερκούρη, στην κατηγορία C3 μπορεί οι Παύλος Μπαξεβανάκης-Γρηγόρης Κορίνθιος με Honda Civic Type-R Ep3 να μην είχαν τον αγώνα που ήθελαν λόγω τεχνικών προβλημάτων, αλλά κατάφεραν να τερματίσουν τρίτοι, επίδοση που τους στέφει κυπελλούχους στην κατηγορία τους και τους ανεβάζει στο βάθρο της F2.

Βίοι παράλληλοι και για τους Βαγγέλη Μασιάλα-Βασίλη Κεραμάρη με Citroen Saxo VTS στην κατηγορία C6, με τους νεαρούς αθλητές στην πρώτη τους χρονιά πλήρους εμπλοκής να ολοκληρώνουν τη χρονιά στη δεύτερη θέση της κατηγορίας τους σε ένα αγώνα που ταλαιπωρήθηκαν μεταξύ άλλων και από την σειρά εκκίνησης.

Τέλος ο Άλκης Ρέντης πραγματοποίησε ένα σύντομο αγώνα, αφού το διαφορικό του θρυλικού Renault 5 Turbo αρνήθηκε να «συνεργαστεί», με αποτέλεσμα ο ίδιος και ο Καλογερόπουλος Θάνος να εγκαταλείψουν, χωρίς να προλάβουν να δείξουν σημάδια ανταγωνιστικότητας.

Στον 5ο αγώνα του Κυπέλλου αναβάσεων Βορείου Ελλάδας συμμετείχαν έξι συνολικά αθλητές. Στην κατηγορία έως 1400 κ.εκ. ο περσινός νικητής Άγγελος Μπατσίλας με Suzuki Swift έκανε το repeat, κατακτώντας ακόμα μία χρονιά τη νίκη, την ώρα που ο Παναγιώτης Συτζάκης με ίδιο αυτοκίνητο κατέκτησε τη δεύτερη θέση, δείχνοντας ότι αγώνα με τον αγώνα ανεβάζει ταχύτητα, ενώ το ντεμπούτο του Γιάννη Μόσχου με Toyota Yaris σημαδεύτηκε από τη στιγμή του στα δοκιμαστικά.

Στην κατηγορία 1400-1600κ.εκ. ο Μιχάλης Παρασκευάς με Suzuki Swift τερμάτισε στην τέταρτη θέση, μία ανάσα από το βάθρο και τρίτος στην κλάση του, την ώρα που ο Βασίλης Ανάγνου με Citroen Saxo VTS προλάβαινε να γράψει τον καλύτερο μέχρι στιγμής χρόνο στην κλάση Ν2, πριν εγκαταλείψει από μηχανικό πρόβλημα, ενώ ο Γιώργος Σανίδας με Peugeot 306, παρόλο που βελτιωνόταν σε κάθε προσπάθεια, προσωπικοί λόγοι τον κράτησαν μακριά από ένα ακόμη τερματισμό.

Ο Όμιλος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας συγχαίρει τους αθλητές που συμμετείχαν σε Αθήνα και Ελασσόνα και τους εύχεται ακόμα καλύτερη συνέχεια.