Σε εγρήγορση ο ΣΔΥ Βόλου

Συνέχεια στις διαδρομές του συλλόγου την Κυριακή

Eξαιτίας της πανδημίας επηρεάστηκαν και δεν έγιναν, όλες οι δράσεις του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου που ήταν προγραμματισμένες από τον Μάρτιο και μετά για την Ελλάδα και το εξωτερικό. Αν και σε ομαδικό επίπεδο τα πάντα διακόπηκαν, είναι ιδιαίτερα θετικό ότι στο ατομικό τους σκέλος οι δραστηριότητες συνεχίστηκαν κανονικά, στα πλαίσια των νέων κανόνων που ορίζει η Πολιτεία.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΔΥΒ: «Τρέχουμε για την Υγεία. Το τρέξιμο είναι το πιο οικονομικό σπορ. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα ζευγάρι παπούτσια και μία φόρμα. Μπορεί να γίνει οπουδήποτε, στο στάδιο, στους δρόμους, στην παραλία, στο δάσος, στο βουνό. Δεν χρειάζεται καν μετακίνηση, καθώς μπορούμε να ξεκινήσουμε ακόμη και έξω από το σπίτι μας. Διαρκώς καινούργιοι συμπολίτες μας γίνονται μέλη και μπαίνουν στον αθλητισμό για καλύτερη ποιότητα ζωής».

Μάλιστα, τα μέλη του συλλόγου όπως και όλοι οι αθλούμενοι πολίτες από τον Μάρτιο συνέχισαν κανονικά να γυμνάζονται, στο πλαίσιο των μέτρων που είχε εφαρμόσει η Πολιτεία. Πρόκειται για τις πεζοπορίες, οι οποίες ξεκίνησαν να γίνονται στη Γορίτσα, και μετά την άρση των μέτρων επεκτάθηκαν στο Πήλιο. Έτσι μια βδομάδα πριν έγινε η πορεία Άγιος Ονούφριος-Κουκουράβα-Μακρινίτσα-Σταγιάτες-Άγιος Ονούφριος, και την προηγούμενη Κυριακή 24 Μαΐου η διαδρομή Άγιος Ονούφριος-Σταγιάτες-Πορταριά-μονοπάτι των Κενταύρων-Μακρινίτσα-Σταγιάτες-Άγιος Ονούφριος. Υπέροχα τα τοπία, που προσφέρει το Πήλιο σε ανεξάντλητη αφθονία. Στην πορεία αυτή ήρθαν μάλιστα και μέλη του ΣΔΥΒ από τη Λάρισα και τον Αλμυρό.

Την ερχόμενη Κυριακή θα γίνει η διαδρομή Άλλη Μεριά-Κατηχώρι-Πορταριά-Άλλη Μεριά, και η συνάντηση ορίζεται στο πάρκινγκ Άλλης Μεριάς την Κυριακή 31 Μαΐου, ώρα 17.00. Διάρκεια περίπου 3 ώρες, ενδείκνυται και για αρχάριους. Οι πεζοπορίες θα συνεχίζονται κάθε βδομάδα για πάντα στο μέλλον με στόχο να φτάνουν τις 50 κάθε χρόνο, καθώς ο ΣΔΥΒ ως σύλλογος 350 μελών που συμμετέχει ακόμη και σε διψήφιο αριθμό αγώνων κάθε Σαββατοκύριακο, έχει τη δυνατότητα να προσθέσει για πάντα μία νέα σημαντική δραστηριότητα στις κινήσεις του.

Στη σελίδα του ΣΔΥ Βόλου θα ανακοινώνεται η πεζοπορία της κάθε βδομάδας και το πρόγραμμα. Σημειώνεται ότι οι συναντήσεις και οι πορείες γίνονται σε στυλ παρέας και όχι επίσημης οργάνωσης, έτσι κάθε συμμετέχοντας οφείλει να μεταφέρει τα πράγματα που χρειάζεται. Αυτονόητο είναι ότι στις πορείες μπορεί να μετέχει κάθε πολίτης του Βόλου ανεξάρτητα από το αν είναι μέλος του ΣΔΥΒ.

Τονίζεται ότι στις πορείες ακολουθούνται κατά γράμμα, και ακόμη πιο αυστηρά και από όσο ορίζονται, όλοι οι κανόνες που θέτει η Πολιτεία για τον covid, έτσι κάθε μέλος προασπίζει την υγεία του, και την υγεία του κοινωνικού συνόλου. Συνεπώς μετά τη συμβολική αναμνηστική φωτογραφία στο ξεκίνημα, οι συμμετέχοντες χωρίζονται σε ανεξάρτητες ομάδες βάση του προβλεπόμενου επιτρεπόμενου αριθμού. Η κίνηση γίνεται ατομικά ή το ανώτερο σε δυάδες από απόσταση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.