Σε Φάληρο και Περιστέρι σήμερα τα φώτα

Η αυλαία της 11ης αγωνιστικής ανοίγει σήμερα (5/12) στο Περιστέρι με το παιχνίδι Ατρόμητος – Άρης (17:15), ενώ θα συνεχιστεί περίπου δύο ώρες αργότερα μερικά χιλιόμετρα δυτικότερα, με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τον ΝΠΣ Βόλο (19:30)

Τέσσερις μέρες πριν από το τελευταίο και καθοριστικό παιχνίδι στον όμιλο του Champions League με την Πόρτο, οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται τον ΝΠΣ Βόλο με στόχο να παραμείνουν στην κορυφή, ενώ οι φιλοξενούμενοι ψάχνουν βαθμούς για να μείνουν στην εξάδα.

Ο Ολυμπιακός έχασε στη Μασσαλία από τη Μαρσέιγ, παρότι προηγήθηκε. Έχασε για πρώτη φορά σε αγώνα που προηγήθηκε μετά τις 4 Μαρτίου 2020, στον ημιτελικό του Κυπέλλου στην Τούμπα τότε, ενώ είχε να χάσει σε αγώνα που προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο από τις 26 Νοεμβρίου 2019, με την Τότεναμ στο Λονδίνο.

Τα δύο περυσινά παιχνίδια είναι τα μοναδικά μεταξύ τους στην ιστορία των δύο ομάδων. Η πειραϊκή ομάδα νίκησε 5-0 στην έδρα της, υποχρεώνοντας το ΝΠΣ Βόλο στην πρώτη ήττα της ιστορίας του στην κατηγορία, ενώ στο τελευταίο παιχνίδι του 2019 οι δύο αντίπαλοι έμειναν στο 0-0.

Η αγωνιστική ξεκινά με ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, καθώς στο Περιστέρι δοκιμάζονται οι προσδοκίες δύο ομάδων: του Ατρόμητου, που θέλει να διεκδικήσει μια θέση στην εξάδα και του Άρη, που παρά την ήττα από τον Ολυμπιακό επιδιώκει να συνεχίσει την πτήση κορυφής και το εκτός έδρας απόλυτο.

Ο Ατρόμητος πήρε 0-0 στην έδρα της ΑΕΛ, κάνοντας την τέταρτη ισοπαλία στο πρωτάθλημα ενώ έχει ακόμα τρεις νίκες και τρεις ήττες. Αφού γνώρισε την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα, από τον Ολυμπιακό, ο Άρης επέστρεψε στις νίκες με ένα θριαμβευτικό 3-0 στη Λάρισα.

Έφτασε τις επτά νίκες στο πρωτάθλημα, έχοντας μια ισοπαλία με τον ΠΑΣ και την ήττα από τον Ολυμπιακό. Επτά νίκες στους εννέα πρώτους αγώνες του είχε να κάνει εδώ και 40 χρόνια, από το 1980-81.

Στα τέσσερα παιχνίδια της περασμένης σεζόν δεν έκανε νίκη γηπεδούχος ομάδα. Ο Ατρόμητος είναι αήττητος στα έξι τελευταία για το πρωτάθλημα, έχοντας τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες.

Ο Άρης νίκησε για τελευταία φορά στις 6 Απριλίου 2013, 1-0 στο Περιστέρι, κάνοντας βήμα παραμονής. Είναι η μοναδική νίκη του Άρη στα 11 τελευταία μεταξύ τους!

Ο Ατρόμητος έχει δηλαδή δύο νίκες στα τρία τελευταία στο Περιστέρι και είναι αήττητος σε αυτά. Ωστόσο δεν είχε νίκη στα οκτώ αμέσως προηγούμενα, ενώ τα μισά παιχνίδια με γηπεδούχο τον Ατρόμητο, επτά από τα 14, έχουν λήξει ισόπαλα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.