Σε φάση δημοπράτησης η κατασκευή ανοικτού ποδηλατοδρόμιου στον Βόλο

Σε εξέλιξη βρίσκονται μια σειρά από αναπτυξιακά έργα στη Θεσσαλία τα οποία σχεδιάστηκαν από την Περιφερειακή Αρχή, η οποία αξιοποιεί κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο  και τα οποία είναι σε φάση κατασκευής ή δημοπράτησης, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Μετά την υπογραφή σύμβασης που εξασφαλίζει την χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», στη Μαγνησία δρομολογούνται έργα, όπως η κατασκευή ανοικτού ποδηλατοδρόμιου Βόλου.

Το έργο προϋπολογισμού 7.700.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) αφορά την μελέτη – κατασκευή ανοικτού ποδηλατοδρομίου με ξύλινη πίστα διαδρομής 250m, με κερκίδες χωρητικότητας 800 ατόμων και θα κατασκευαστεί σε έκταση 40.000τμ (40 στρ.) σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Βόλου.

Για το έργο έχουν εκδοθεί τα τεύχη δημοπράτησης και αναμένεται η προκήρυξη του διαγωνισμού. «Πρόκειται για το πρώτο Ποδηλατοδρόμιο ολυμπιακών διαστάσεων στην ηπειρωτική χώρα εκτός Αθηνών, ένα έργο που αλλάζει τα αθλητικά δεδομένα και το μέλλον της ποδηλασίας στη Θεσσαλία, ενισχύει τον αθλητικό χαρακτήρα της περιοχής, όπου συγκεντρώνεται πλήθος αθλητικών εγκαταστάσεων όπως το Πανθεσσαλικό, το Κολυμβητήριο, το Κλειστό Γυμναστήριο και το γήπεδο τένις και αναδεικνύει την πόλη του Βόλου σε διεθνές κέντρο ποδηλασίας», δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.