«Σε προβληματικές συνθήκες η προετοιμασία Ελλήνων αθλητών λίγο πριν τους Ολυμπιακούς»

Τονίζει ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος

Σε δήλωσή του ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, αναφέρει: “Απομένουν 240 ημέρες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, ενώ σε περίπου 35 εβδομάδες οι Υπουργοί του κ. Μητσοτάκη θα «στριμώχνονται» για μια φωτογραφία δίπλα στους αθλητές και στις αθλήτριες που θα καταφέρουν να διακριθούν.

Όταν, όμως, σβήσουν τα φώτα και σταματήσουν τα φλας της δημοσιότητας, οι Έλληνες αθλητές και οι Ελληνίδες αθλήτριες θα επιστρέψουν στο «σκοτάδι» των παραμελημένων εγκαταστάσεων και στις άθλιες συνθήκες προπόνησης και προετοιμασίας.

Όπως ακριβώς συμβαίνει και τώρα.

Η χθεσινή κραυγή αγωνίας των αθλητών ρίψεων στον Στίβο για την καθολική ανεπάρκεια κατάλληλων χώρων προπόνησης εν όψει, μάλιστα, Ολυμπιακών Αγώνων, έρχεται να προστεθεί στις συνέπειες της άκρως επιθετικής και εχθρικής προς τον ερασιτεχνικό αθλητισμό κυβερνητικής πολιτικής της τελευταίας τετραετίας.

Οι θλιβερές εικόνες που δημοσιοποίησε πριν λίγες ημέρες η πρωταθλήτρια του άλματος  επί κοντώ Νικόλ Κυριακοπούλου, αποτυπώνουν την τραγική κατάσταση που επικρατεί στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, όπου για περισσότερες από 20 ημέρες είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση εξαιτίας μιας, αν μη τι άλλο, «περίεργης» κλοπής καλωδίου.

Ο «ξαφνικός θάνατος» του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη – δια χειρός Αυγενάκη – και η μετατροπή του σε εργοτάξιο προς όφελος της εργολήπτριας εταιρείας δημιούργησε ακόμα επαχθέστερες συνθήκες για τον αθλητισμό υψηλών επιδόσεων.

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να λάβει ΑΜΕΣΑ μέτρα για τη συντήρηση και τη λειτουργική επάρκεια των αθλητικών εγκαταστάσεων, να επιταχύνει την προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία μεταφοράς των αθλητικών υποδομών του Αγίου Κοσμά στο Ελληνικό και να διασφαλίσει τις βέλτιστες συνθήκες προπόνησης και ολυμπιακής προετοιμασίας”.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.