Σε ρυθμούς εγγραφών και αιτήσεων τα αθλητικά σωματεία

Μπορεί το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων να έχει ανοίξει και πάλι σύμφωνα με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ωστόσο είναι φανερό ότι υπάρχει δρόμος ακόμη προκειμένου να κλείσουν όλα τα θέματα και να εγγραφούν οι υπάρχοντες σύλλογοι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εντός του 2020 και μετά από τόσες παρατάσεις, έχει γίνει ο έλεγχος των αιτήσεων για 4887 σωματεία, ενώ είχαν υποβληθεί συνολικά για το περασμένο έτος 5967 αιτήσεις, ολοκληρωμένες και μη. Από την άλλη, για το τρέχον έτος έχουν υποβληθεί 1394 αιτήσεις, επίσης ολοκληρωμένες και μη, και μέχρι στιγμής 4034 σωματεία συνολικά έχουν εγγραφείς το Μητρώο.

Η εικόνα στη Θεσσαλία είναι σε γενικές γραμμές καλή και θα μπορούσε σίγουρα να είναι καλύτερη. Έτσι, 308 θεσσαλικά σωματεία έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους, με την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας να έχει τα πρωτεία στους αριθμούς, αφού 112 σύλλογοί της έχουν εγγραφεί. Μαγνησία και Σποράδες ακολουθούν με 78 σωματεία, λίγο πιο πίσω βρίσκεται η Καρδίτσα με 71, και τα Τρίκαλα κλείνουν την τετράδα με μόλις 47 σωματεία.

Η υποβολή, ο έλεγχος και η αξιολόγηση των αιτήσεων εγγραφής στο ηλεκτρονικό μητρώο για το έτος 2021 διενεργείται σε δύο κύκλους.

α) Ο πρώτος κύκλος υποβολής και αξιολόγησης αιτήσεων εγγραφής έχει ήδη ξεκινήσει και ολοκληρώνεται την 30.6.2021.

β) Ο δεύτερος κύκλος υποβολής και αξιολόγησης αιτήσεων εγγραφής εκκινεί την 1.7.2021 και ολοκληρώνεται την 30.9.2021.

Σωματείο που έχει εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο κατά το έτος 2020 υποχρεούται, για κάθε άθλημα για το οποίο έχει εγγραφεί, να επικαιροποιήσει τα απαιτούμενα στοιχεία έως την 31.8.2021. Η επικαιροποίηση στοιχείων συνιστά νέα αίτηση εγγραφής. Εφόσον η αίτηση επικαιροποίησης της παρούσας παραγράφου βρεθεί ελλιπής, με αποτέλεσμα τη μη επικαιροποίηση της εγγραφής (μη επανεγγραφή) στο ηλεκτρονικό μητρώο για το έτος 2021, το ενδιαφερόμενο αθλητικό σωματείο έχει δικαίωμα διόρθωσης, συμπλήρωσης και επανυποβολής της αιτήσεώς του έως την 30.11.2021

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.