Σε τέταρτη διαφορετική έδρα θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό Β. η Νίκη

Η Νίκη υποδέχεται τον Ολυμπιακό το Σάββατο στις 15.00 στη Νεάπολη, ευρισκόμενη σε πολύ δύσκολη βαθμολογική θέση μεν, αφού είναι τελευταία με πέντε πόντους, έχοντας δε ανεβασμένη ψυχολογία από τον πρώτο βαθμό εκτός έδρας στο παιχνίδι με τον Διαγόρα.

Αυτή είναι η τέταρτη διαφορετική έδρα, που χρησιμοποιεί η Νίκη ως γηπεδούχος κόντρα στον αιώνιο αντίπαλό της. Οι άλλες είναι το «Παντελής Μαγουλάς», στο οποίο έχουν γίνει τα συντριπτικά περισσότερα παιχνίδια, το Πανθεσσαλικό, όπου οι κυανόλευκοι έχουν υποδεχθεί τον Ολυμπιακό Β. από το 2004 και μετά με μία εξαίρεση και το ΕΑΚ μία φορά τη σεζόν 1985-86 για τη Γ’ Εθνική (Νίκη-Ολυμπιακός 2-0 με γκολ του Μαργαριτόπουλου στο 62’ και του Διαμαντάρα στο 80’ με πέναλτι).

Το βολιώτικο El Clasico βρίσκει τη Νίκη να απέχει επτά πόντους και δέκα θέσεις από τους ερυθρολεύκους, αλλά όλοι θέλουν να πιστεύουν πως με ανάλογο πρόσωπο μ’ αυτό κόντρα στον Διαγόρα και ακόμη καλύτερο και με τον κόσμο της να είναι ο δωδέκατος παίκτης της θα επανέλθουν στα τρίποντα μετά τις 30 Σεπτεμβρίου, όταν και κέρδισαν για την πρεμιέρα τον Θεσπρωτό. Φυσικά, με μία επιτυχία θα διατηρηθεί και η ισχυρή παράδοση, που λέει ότι η Νίκη είναι αήττητη ως γηπεδούχους από το 1981 και μετά.

Τα προβλήματα, ως γνωστόν, δε λείπουν για μία ακόμη φορά, αφού ο Στάικος Βεργέτης δεν υπολογίζει στους τιμωρημένους Ιορδανίδη και Μπαλάφα και στον τραυματία Ντομίνγκεθ, που υπέστη κάταγμα στα πλευρά στον αγώνα με τον Διαγόρα. Και οι τρεις είναι παίκτες του άξονα της μεσαίας γραμμής και  η τεχνική ηγεσία καλείται να βρει τις λύσεις. Ο Καμπαγέρο την Πέμπτη (14/11) το πρωί στο βοηθητικό του Πανθεσσαλικού, όπου δόθηκε βάρος στην τακτική, έκανε ατομικό λόγω κάποιων ενοχλήσεων στο γόνατο, με σκοπό περισσότερο να προφυλαχθεί, αλλά στην τελευταία προπόνηση, αυτή της Παρασκευής, θα πάρει μέρος και είναι δεδομένο ότι θα είναι διαθέσιμος. Βέβαια, το θέμα είναι αν θα ξεκινήσει στην ενδεκάδα ή θα έρθει από τον πάγκο, όπως την προηγούμενη βδομάδα. Αν συμβεί το δεύτερο, επειδή δε θα κριθεί 100% έτοιμος, τότε ο Στάικος Βεργέτης έχει άλλο ένα πρόβλημα να λύσει. Τουλάχιστον επανέρχονται ο Σάββας Κυριακίδης, που ήταν άρρωστος στο περασμένο ματς, και ο Λούκας Γκαρσία, ο οποίος εξέτισε την ποινή του.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή στις 11 η τελευταία προπόνηση θα είναι ανοιχτή για τον κόσμο, με σκοπό να ντοπάρει τους παίκτες, αλλά σίγουρα η ώρα είναι αποτρεπτική για πολλούς φιλάθλους να πάνε στη Νεάπολη, αφού θα εργάζονται.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.