Σε Βόλο, Πήλιο και Κάρλα  το 10ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου 2021

Στις 9 και 10  Οκτωβρίου

Το 10ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου 20 θα επισκεφτεί και φέτος περιοχές του Νομού Μαγνησίας, όπως είναι το Πήλιο και η λίμνη Κάρλα, και φυσικά τον Βόλο, ενώ ο τερματισμός θα γίνει στη Λάρισα, το διήμερο 9-10 Οκτωβρίου.

Όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος του Δικτύου «Περραιβία», Κώστας Σκριάπας: «Το φετινό 10ο επετειακό Ιστορικό Ράλι Ολύμπου είναι αφιερωμένο στη μνήμη του αείμνηστου πρόεδρου της ΛΕΚΑΜ Γεώργιου Τσάλιου, που χάθηκε πρόσφατα και που είναι ο άνθρωπος που απογείωσε τις δράσεις και τη φήμη της Λέσχης εντός και εκτός Ελλάδος, διοργάνωσε μεγάλους αγώνες και αναδιαμόρφωσε τον ρόλο που επιτελεί η κλασική αυτοκίνηση στην Ελλάδα».

Οι διοργανωτές τονίζουν ότι δεκάδες πληρώματα  από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό , ζεσταίνουν από τώρα τις μηχανές των κλασσικών αυτοκινήτων -αντίκα και όλες οι προετοιμασίες βρίσκονται στην τελική ευθεία. Μάλιστα σημειώνουν ότι θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας και τα μέτρα που προβλέπει ο ΕΟΔΥ, για την προστασία των συμμετεχόντων και των θεατών , από τον Covid-19.

Το Ράλι  διοργανώνεται τα τελευταία  χρόνια από τη Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας ( ΛΕΚΑΜ-Θεσσαλονίκη) και  το Δίκτυο «Περραιβία» (Ελασσόνα ), σε συνδιοργάνωση  με  τον  Σύλλογο  Κλασσικών Αυτοκινήτων Λάρισας  (ΣΚΑΛ) και τη Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου (ΛΕΚΟΒ), με  την υποστήριξη της FIVA και  της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ, ενώ τελεί υπό την Αιγίδα και τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων) , του Δήμου Λαρισαίων ,του Δήμου Ελασσόνας και του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Πολιτισμού. Επίσης, είναι ενταγμένο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της ΕΟ ΦΙΛΠΑ και έχει σπάσει, κατά καιρούς, ρεκόρ συμμετοχών, όπως πέρυσι με 102 συμμετοχές.

Φέτος, το Ιστορικό  Ράλι Ολύμπου  , με απόφαση των Διοργανωτών, θα ξεκινήσει, μετά από πολλά χρόνια, από το Βόλο (παραλία-κτήριο «Παπαστράτος»), το Σάββατο 09/10 στις 11:00 και με προορισμό τα χωριά του Πηλίου, ενώ ο τερματισμός θα γίνει στο κέντρο της Λάρισας στις 14:00 .

Οι διαδρομές του Ράλι είναι οι εξής:

1Η μέρα -Σάββατο 9 Οκτωβρίου

Βόλος -Εκκίνηση-Κτίριο «Παπαστράτος»- ώρα 11.00 π.μ.- Ανακασιά- Άνω Βόλος- Κατηχώρι – Πορταριά- Χάνια- Μακρυράχη- Ανήλιο- Άγιος Δημήτριος- Μούρεσι –Τσαγκαράδα- Ξουρίχτι- Μηλιές- Βυζίτσα ( Στάση για ανασυγκρότηση και γεύμα- Επίσκεψη  στον αγροτουριστικό Συνεταιρισμό «Εσπερίδες»)- Πινακάτες- Άγιος Γεώργιος Νηλείας- Άγιος Βλάσιος- Άνω Λεχώνια- Κ. Λεχώνια- Αγριά-Βόλος (τερματισμός 1ης μέρας).

2η μέρα-Κυριακή 10 Οκτωβρίου

-Βόλος –Εκκίνηση (Ξενοδοχείο Volos Palace)- ώρα 11.00 π.μ.

-Μελισσάτικα- Γλαφυρές- Κερασιά- Κανάλια Δήμου Ρ. Φεραίου( επίσκεψη και ξενάγηση στο Εκθεσιακό Κέντρο Φυσικής Ιστορίας και Πολιτισμού  Λίμνης Κάρλας )- Στεφανοβίκειο-ΠΕΟ Βόλου –Λάρισας- Λάρισα (τερματισμός 14.00 – απονομές ).

Εγγραφές-Πληροφορίες:

ΛΕΚΑΜ : Πρόεδρος Νίκος Κουτουνίδης Κιν.6975-906952

Δίκτυο «Περραιβία»: Πρόεδρος Κ. Σκριάπας 6974-881944, [email protected]

Σ.Κ.Α.Λ. (Λάρισα): Πρόεδρος Νίκος  Γκανάκης 6944-479588

ΛΕ.Κ.Ο.Β. (Βόλος): Πρόεδρος Τέλης Δουλόπουλος , 6972-922266,

www.perrevia.net.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.