ΣΕΓΑΣ: Τα μέτρα για το Πανελλήνιο Κλειστού Στίβοτυ

Θέλοντας να είναι μέρος των τεράστιων αλλαγών, σύμφωνα με τον  Κοσμήτορα Ηλία Σάββα

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού θα διεξαχθεί κανονικά την Παρασκευή και το Σάββατο (12-13/2), ωστόσο όλοι όσοι θα συμμετάσχουν σε αυτό, από οποιαδήποτε ιδιότητα θα πρέπει να ακολουθήσουν πιστά τα όσα επιβάλλει το υγειονομικό πρωτόκολλο.

«Η πιστή εφαρμογή του πρωτοκόλλου θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και την ομαλή έκβαση της διοργάνωσης» αναφέρει ο ΣΕΓΑΣ. Τα μέτρα λοιπόν έχουν μεταξύ άλλων ως εξής:

Προκειμένου να περιοριστεί στο μέτρο του δυνατού η διασπορά του ιού στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου σαν ελάχιστο μέτρο επιδημιολογικής παρακολούθησης καθορίζεται η υποχρεωτική πραγματοποίηση γρήγορων τεστ ανίχνευσης αντιγόνου (Ag-RDTs) του κορονωιού SARS-CoV-2 (Rapid test), για τις αθλήτριες και τους αθλητές που πρόκειται να συμμετάσχουν στο Πρωτάθλημα. Το τεστ θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί εντός 48 ωρών πριν την συμμετοχή στον αγώνα και εξυπακούεται ότι για τη συμμετοχή απαιτείται αρνητικό αποτέλεσμα στο τεστ.

Ο ΣΕΓΑΣ, για όσους από τους συμμετέχοντες αθλητές – αθλήτριες το επιθυμούν, έχει φροντίσει για την δωρεάν διενέργεια των rapid test. Ο προγραμματισμός προσέλευσης των αθλητών – αθλητριών θα ανακοινωθεί στο site της Ομοσπονδίας και κρίνεται απαραίτητη η  τήρησή του, για την αποφυγή μαζικής προσέλευσης στους χώρους του νοσοκομείου. Ο προγραμματισμός αυτός βασίζεται στην ημέρα καθώς και στην αγωνιστική περίοδο διεξαγωγής των αγωνισμάτων.

Οι τελικές καταστάσεις με τους συμμετέχοντες αθλητές – αθλήτριες ανά αγώνισμα καθώς και οι προπονητές τους θα ανακοινωθούν στο επίσημο site του ΣΕΓΑΣ αμέσως μετά την επεξεργασία τους. Οι καταστάσεις αυτές θα αποσταλούν στην ΓΓΑ η οποία και θα τις προωθήσει στις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να εξασφαλισθεί η άδεια μετακίνησης από τον τόπο διαμονής των συμμετεχόντων προς την Αθήνα.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.