ΣΕΓΑΣ: «Θετική αλλά κατώτερη των περιστάσεων η στήριξη»

12 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν από την Πολιτεία στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, ωστόσο οι αντιδράσεις από την πλευρά των Ομοσπονδιών διαφέρουν.

Πάντως ο ΣΕΓΑΣ τονίζει ότι πρόκειται για μία θετική κίνηση, η οποία ωστόσο κρίνεται ως κατώτερη των περιστάσεων.

Χαρακτηριστικά, στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Η ενίσχυση των αθλητικών σωματείων που ανακοινώθηκε, αποτελεί θετικό μέτρο, το οποίο άλλωστε ο ΣΕΓΑΣ είχε εισηγηθεί από τις πρώτες ημέρες της πανδημίας.

Το συνολικό ύψος της επιχορήγησης όμως, που ελπίζουμε ότι θα κατανεμηθεί  με αντικειμενικά  και δίκαια κριτήρια, είναι ανεπαρκές αφού αφορά ένα αριθμό Σωματείων πολύ πάνω από τις 5.000 που έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα, τα οποία στερούνται από τον Μάρτιο και για πολλούς ακόμη μήνες, από σημαντικούς πόρους που δεν αναπληρώνονται  σε ικανοποιητικό βαθμό.

Η ανακοίνωση των μέτρων για τον Πολιτισμό, πριν μερικές εβδομάδες, είχε δημιουργήσει προσδοκίες για ανάλογη –  και πάντως μεγαλύτερη απ’  αυτήν που ανακοινώθηκε – ενίσχυση και για τον Ελληνικό Αθλητισμό.

Περιμένουμε να  ανακοινωθούν τα κριτήρια με κάθε λεπτομέρεια και στη συνέχεια να δοθούν στη δημοσιότητα οι Πίνακες κατανομής των ποσών ανά Σωματείο και καλούμε την κυβέρνηση να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για επιπρόσθετη  στήριξη τόσο των αθλητικών σωματείων, όσο και των Ομοσπονδιών».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.